OBISTINILE SE PROGNOZE SRPSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE Dačić: Predvideo sam rezultat glasanja za Interpol
Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović, Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Velika pobeda srpske diplomatije na Generalnoj skupštini u Dubaiju

OBISTINILE SE PROGNOZE SRPSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE Dačić: Predvideo sam rezultat glasanja za Interpol

Politika -

Rezultat glasanja u Generalnoj skupštini Interpola protiv prijema takozvanog Kosova u tu međunarodnu organizaciju je izvanredan, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ističe da je broj glasova protiv mogao da bude i iznad 60 da su u sali bile naše tradicionalno prijateljske zemlje.

foto: Marina Lopičić

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Lesoto, koji je danas takođe glasao protiv prijema tzv. Kosova u Interpol, Dačić je rekao da u sali, kada se glasalo u Dubaiju, nisu bili predstavnici Indije, Šrilanke, Komora, Papua Nove Gvineje, Dominike...

"Rezultat je mogao da bude i bolji za Srbiju, ali postoje neke objektivne okolnosti, jer neke zemlje nisu uopšte bile prisutne koje su naši tradicionalni prijatelji", kaže Dačić.

foto: Marina Lopičić

Juče je, navodi, u Ministarstvu spoljnih poslova na papiru napisao da predviđa da će na današnjem glasanju u Dubaiju biti 56 glasova protiv prijema tzv. Kosova.

"To se i desilo, jer je reč o principijelnim zemljama koje drže do svog stava i koje se ne plase da o tome javno govore", kazao je Dačić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Naveo je da je Kosovo htelo da uđe u Interpol ne da bi se borilo protiv kriminala, nego da bi se predstavilo kao država ravnopravna sa Srbijom, te da izvanredan rezultat današnjeg glasanja pokazuje promenjene međunarodne okolnosti i promenjenu političku poziciju Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track