ANĐELKOVIĆ: Ovo je DIREKTAN UDAR NA SRBIJU i njenu privredu! Ako Zapad ne reaguje na ovo, Priština bi mogla da udari i na SEVER KOSOVA
Foto: Zorana Jevtić

politički analitičar o odluci prištine

ANĐELKOVIĆ: Ovo je DIREKTAN UDAR NA SRBIJU i njenu privredu! Ako Zapad ne reaguje na ovo, Priština bi mogla da udari i na SEVER KOSOVA

Politika -

Podizanjem taksi na uvoz robe iz Srbije Kosovo vrši direktan udar na Srbiju i njenu privredu, i nastoji da potpuno eliminiše srpske proizvode na Kosovu i Metohiji, ocenio je analitičar Dragomir Anđelković.

Anđelković ukazuje da bi, ako Zapad ne reaguje na ovo, Priština mogla da udari i na sever Kosova.

Srbija je, kaže, postupila racionalno time što je predsednik prvo sazvao sastanak sa ambasadorima prijateljskih zemalja, pa onda Kvinte.

"Srbija mora jasno da kaže da ovakvi potezi Prištine nisu samo faktor destabiližacije već i mira u regionu", rekao je Anđelković i dodao da posle ovoga možemo da kažemo da su svi sporazumi poništeni i da će Srbija odgovoriti kontramerama.

"To nam nije cilj, ali nam je cilj da sprečimo ponižavanje Srbije i srpske privede", rekao je Anđelković.

Anđelković je ocenio da bi zapad trebalo da privoli Albance da se ponašaju razumno.

"Ako zapad nije u stanju da reaguje na tu vrstu agresije i ako mi ne pokažemo snagu oni će se usuditi da krenu na sever, da pošalju paravojne formacije i organizuju Oluju dva", rekao je Anđelković i ocenio da Srbija u roku od dva dana mora da odgovori ekonomskom i saboraćajnom blokadom.

Anđelković je dodao da je Prišitna i sa 10 odsto napravila ekonomsku agresiju Srbije i da je i time ugrozila slobodnu zonu trgovine.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track