Ponovno odlučivanje o neustavnim odredbama za Vojovodinu

Đukic Dejanović

Ponovno odlučivanje o neustavnim odredbama za Vojovodinu

Politika -
Predlagač - Skupština Vojvodine se izjašnjava o njima i izmenjen tekst ponovo daje Skupštini Srbije na saglasnost, kazala je Slavica Đukić Dejanović

BEOGRAD- Bivše predsednica Skupština Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se sve odredbe Zakona o nadležnosti Vojvodine koje su proglašene neustavnim vraćaju na ponovno odlučivanje.

"Predlagač - Skupština Vojvodine se izjašnjava o njima i izmenjen tekst ponovo daje Skupštini Srbije na saglasnost", kazala je Slavica Đukić Dejanović.

Ustavni sud Srbije osporio je u utorak, 10. jula, oko 20 odredbi Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, među kojima su i ona da je Novi Sad glavni grad pokrajine, kao i da Vojvodina može osnivati svoje predstavništvo u Briselu. Slavica Đukić Dejanović istakla je da Ustavni sud štiti zakonitost i ustavnost i da ne odlučuje već samo vraća na ponovno odlučivanje. Ona je objasnila da Skupština Srbije daje samo saglasnost na odredbe koje će ponovo predležiti vojvođanski parlament, a za koje je Ustavni sud rekao su neustavne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track