STRAVIČNO

UPALI SU NAM U STAN SA DUGIM CEVIMA, VIKALI DA ĆUTIM, ĆERKICA SE TRESLA OD STRAHA DOK SU MI TUKLI MUŽA! Ispovest supruge uhapšenog Srbina u Kosovskoj Mitrovici

Politika -

Upali su oko pola šest jutros sa dugim cevima i mog Dragišu bukvalno izvukli iz kreveta. Bacili su ga na pod dnevne sobe i na lošem srpskom jeziku rekli da stavi ruke na leđa. Vikali su mi na albanskom šuj, šuj (ćuti) i sproveli do sobe, a Dragišu su držali na podu sa puškama uperenim ka njegovoj glavi.

Ovako sa suzama u očima priča vidno potresena Slavica Marković, supruga uhapsenog Dragiše koga su specijalci ROSU brutalno priveli pred decom.

"Jaki udarci su me probudili, ustala sam i otvorila vrata, upali su unutra. Odmah su oborili na pod i odmah su ga priveli. Molila sam ih samo da odem do ćerke da pokušam da je smirim", priseća se drame njegova supruga.

"Počela sam da vrištim i da tražim da me puste da odem do druge sobe gde mi je najmlađa ćerka Jovana plakala i tresla se od straha. Kada sam ih upitala gde ga vode i zbog čega rekli su mi da će nas obavestiti. Međutim, i dalje nemamo nikakve informacije", kaže Slavica za Kurir.

foto: Zoran Šaponjić

Slavica priča da specijalci, kojih je bilo desetak, nisu dozvolili da njen suprug ponese sa sobom mobilni telefon, kao ni da ga ona vidi.

"Bila sam u sobi sa ćerkom, nisam mogla ni da izađem dok se sve nije završilo. Čula sam da ih je bilo dosta i u hodniku, ali i ispred zgrade", priseća se supruga uhapšenog koja i dalje ne zna gde je on odveden.

(Kurir.rs/Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track