5. SRBIN JUTROS U ZORU UMAKAO ROSU: Kosovska policija traga za Milanom Radoičićem, maltretirali mu porodicu kad ga nisu zatekli u stanu
Foto: Kurir

posle stravičnog upada u severnu mitrovicu

5. SRBIN JUTROS U ZORU UMAKAO ROSU: Kosovska policija traga za Milanom Radoičićem, maltretirali mu porodicu kad ga nisu zatekli u stanu

Politika -

Tokom policijske akcije izvedene na severu Kosova jutros su uhapšene četiri osobe, trojica zbog povezivanja sa ubistvom Ivanovića, a četvrta jer je, kako se navodi, ometala pripadnike policije u vršenju službene dužnosti

PRIŠTINA - Kosovska policija potvrdila je da je zamenik gradonačelnika Kosovske Mitrovice, Milan Radoičić, peta osoba za kojom se traga u okviru akcije nastavka istrage o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, u januaru ove godine, objavila je prištinska Gazeta express.

Rakić: ROSU nameravala da uhapsi Milana

Pripadnici ROSU pokušali su jutros da uhapse potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, u njegovom stanu u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Kosovska policija u međuvremenu je saopštila da traga za Radoičićem. Rakić je rekao da su, prema njegovim informacijama, članovi ROSU maltretirali članove Radoičićeve porodice, koje su zatekli u stanu. "To je pokušaj Prištine da isprovocira reakciju Srba , kako bi imali legitimitet da napadnu goloruki srpski narod", rekao je Rakić novinarima nakon sednice kriznog štaba.

Tokom policijske akcije izvedene na severu Kosova jutros su uhapšene četiri osobe, trojica zbog povezivanja sa ubistvom Ivanovića, a četvrta jer je, kako se navodi, ometala pripadnike policije u vršenju službene dužnosti.

Tokom ove akcije, navodi se u saopštenju, policija je pronašla i oduzela neke relevantne dokaze u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Policija navodi da su uhapšeni NS, MR, DM, AC, dok se traga za Milanom Radoičićem.

"Specijalne snage kosovske policije ROSU danas su u Mitrovici uhapsili četiri osobe navodno povezane sa ubistvom Oliver Ivanović, koje se dogodio 16. januara ove godine", saopštila je policija, a prenela GazetaExpress.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track