JONAHES HAN RAZGOVARAO SA VUČIĆEM, TAČIJEM I HARADINAJEM: Potrebno hitno smiriti situaciju na Kosovu
Foto: Beta Milan Obradović

poziva na mir

JONAHES HAN RAZGOVARAO SA VUČIĆEM, TAČIJEM I HARADINAJEM: Potrebno hitno smiriti situaciju na Kosovu

Politika -

BRISEL - Komesar EU za proširenje Johanes Han napisao je danas na svom Tviter nalogu da je o situaciji na KiM posle najnovijih poteza Prištine razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

"Složili smo se da je neophodno da se hitno smiri situacija i dođe do deeskalacije u interesu celog regiona. Ponudio sam pomoć u radu na brzim, praktičnim rešenjima za različita trgovinska pitanja u okviru CEFTA", napisao je Han.

Ranije danas iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je Vučić u telefonskom razgovoru preneo Hanu da je Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine, ali i da se ponaša ozbiljno i odgovorno.

Predsednik Vučić i komesar Han su se saglasili da je sada potrebno očuvati mir i stabilnost.

foto: EPA/Malton Dibra

Srbija se, kako je rekao predsednik Vučić, uvek ponaša ozbiljno i odgovorno, ali je ukazao na to da je izložena snažnim provokacijama Prištine, koje ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, kao i mir i stabilnost u celom regionu, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track