ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Sutra u podne novi protest Srba, Simić pozvao građane da ne nasedaju  na provokacije (KURIR TV)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

RAZGOVARALI O STANJU NA KOSMETU

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Sutra u podne novi protest Srba, Simić pozvao građane da ne nasedaju na provokacije (KURIR TV)

Politika -

U Kosovskoj Mitrovici završena je sednica kriznog štaba četiri opštine na severu KiM.

Predstavnici Srba razgovarali su o trenutnoj situaciji na KiM, hapšenjima, a odlučeno je da će se sutra oko 12 časova održati u centru severne Mitrovice održati novi protesti.

Poslanik Srpske liste Igor Simić pozvao je građane da mirno protestuju, da budu uzdržani i da ne nasedaju na provokacije.

Mere i odluke kriznog štaba zavisiće od dalje situacije na KiM, a novi sastanak biće održan u utorak.

Direktor ZC u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović rekao je da je u poslednja tri dana bio samo jedan porođaj u bolnici, što je višestruko manje nego što je uobičajeno.

"Zdravstveni centar već mesec dana čeka dozvolu prištinskih vlasti za dostavljanje preko potrebnog kiseonika", rekao je Ivanović.

Sastanku u prostorijima Srpske liste prisustvovali su predstavnici opština Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Poslanik Srpske liste Igor Simić pre početka sednice rekao je da je u gradu situacija mirna, ali da se ipak oseća napetost, kao i da rezervi ima za još nekoliko dana.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track