ŠTA SE OVDE ZAPRAVO DEŠAVA?! Đurić: Gradonačelnici opština na severu KiM se povlače! Simić uzvraća: Ništa od ostavki!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Damir Dervišagić

odluka pala ili ipak ne?

ŠTA SE OVDE ZAPRAVO DEŠAVA?! Đurić: Gradonačelnici opština na severu KiM se povlače! Simić uzvraća: Ništa od ostavki!

Politika -

Gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije podneće danas ostavku, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

foto: Printscreen/ Facebook

"Srpski predstavnici su me obavestili da od danas opštinske uprave po prištinsko-albanskom sistemu na severu više neće funkcionisati. Gradonačelnici četiri opštine će podneti ostavke i napustiti prištinski sistem. Ni skupštine opština, ni bilo koji drugi organi, neće funkcionisati sve do povlačenja diskriminatorskih mera i prestanka kršenja ljudskih prava", rekao je Đurić za televiziju Hepi.

On je dodao i da su jutros prestali da rade i Srbi u sudu u Kosovskoj Mitrovici.

"Priština je zgazila briselski sporazum, obrisala je patos njime, pokazala da je ne zanima ni ZSO, ni poštovanje ljudskih prava Srba, slobodna trgovina. Srbi su sada rešili da i oni podvuku crtu, da kažu dosta, bre, mi imamo naše insitucije i sistem uz našu državu Srbiju i sami ćemo da se izborimo", rekao je Đurić.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Iako je jutros i Sputnjik javio da se predstavnici Srba, koji su do sada uzeli učešće u radu pojedinih kosovskih institucija, ovoga puta defitivno povlače, ubrzo je stigao demanti. Naime, Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, poručio je da ostavki predsednika opština na severu KiM neće biti.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja