NAJNOVIJA ODLUKA! USVOJENA DEKLARACIJA NA VANREDNOJ SEDNICI: Kosovski Srbi prekidaju komunikaciju sa vlastima iz Prištine!
Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

gradonačelnici sa severa podneli ostavke

NAJNOVIJA ODLUKA! USVOJENA DEKLARACIJA NA VANREDNOJ SEDNICI: Kosovski Srbi prekidaju komunikaciju sa vlastima iz Prištine!

Politika -

Skupština opštine Kosovska Mitrovica na vanrednoj sednici usvojila je Deklaraciju o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucijalnih odnosa sa institucijama Prištine.

foto: Zoran Šaponjić

"Organi albanske i prištinske administracije u opštinama na severu Kosova od danas ne postoje. Dalje funkcionisanje lokalne samouprave po prištinskom, albanskom sistemu na severu Kosova obustavlja se, a organi vlasti i opštinske službe neće funkcionisati, dok lokalne skupštine neće zasedati.Odluka ostaje do povlačenja diskriminatorskih odluka Prištine", saopšteno je na vanrednoj sednici u Mitrovici.

Inače, Goran Rakić je na početku sednice podneo ostavku na mesto gradonačelnika zbog uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu, kontinuiranog nasilja koje sprovode institucije iz Prištine i zbog nepoštovanja međunarodnih ugovora

Nakon njega, ostavke su podneli i ostali gradonačelnici sa srpskom većinom na severu Kosova zbog kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba.

(Kurir.rs/Z.Š.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track