Najnovije vesti

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić i šef diplomatije BiH Crnadak o aktivnostima radi ukidanja prištinskih taksi
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Susret u Predsedništvu Srbije

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić i šef diplomatije BiH Crnadak o aktivnostima radi ukidanja prištinskih taksi

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarali su danas o bilateralnim odnosima i koordinaciji aktivnosti u vezi sa potezima Prištine nakon uvođenja i povećanja taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, na sastanku je konstatovano da to predstavlja jasno kršenje sporazuma CEFTA i Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji (SSP) i sagovornci su se saglasili da je neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordinisanim aktivnostima u cilju ukidanja taksi.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić i Crnadak pozdravili su izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i BiH. Vučić je izrazio zahvalnost BiH zbog toga što je nedavno u Generalnoj skupštini Interpola glasala protiv prijema Kosova. On je naveo da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet BiH, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...