MINISTAR VULIN: Gradonačelnici sa severa ostavkama uradili ono što Srbi koji vole Srbiju i treba da urade
Foto: Stefan Jokić

nisu hteli da budu maska za drakonske takse i nasilje

MINISTAR VULIN: Gradonačelnici sa severa ostavkama uradili ono što Srbi koji vole Srbiju i treba da urade

Politika -

BEOGRAD - Gradonačelnici sa severa Kosova i Metohije, izabrani voljom svog naroda i uz podršku Vlade Srbije, nisu ušli u institucije Prištine zato što priznaju Kosovo kao državu već zato što je njihov ulazak u institucije Prištine bio način da pomognu Srbima, da ih ojačaju i zaštite, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Kada je nasilje Prištine njihovu borbu u institucijama učinilo nemogućom, podnošenjem ostavki uradili su ono što Srbi koji vole Srbiju i treba da urade", saopštio je Vulin, komentarišući odluku čelnika opština sa severa KiM i sudija i tužilaca da podnesu ostavke zbog kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba.

On je naglasio da srpski gradonačelnici Zubinog potoka, Leposavića, Zvečana i Kosovske Mitrovice, srpske sudije i tužioci na severu Kosova i Metohije nisu dozvolili da budu maska koja treba da sakrije drakonske takse, nasilje i kršenje zakona vlade Haradinaja.

"Kao vaš saborac pozivam vas da verujete svom predsedniku Vuičiću, da budete sigurni u podršku svoje Vlade Srbije i da budete jedinstveni bez obzira da li živite na severu ili na jugu Kosova i Metohije. Ujedinjeni Srbi su neprelazna prepreka za teror Prištine. Kada smo složni mi smo nepobedivi", zaključio je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track