Najnovije vesti

BORKO STEFANOVIĆ: Nema tog nasilja i mržnje koje će zaustaviti slobodu i pravdu
Foto: Dragana Udovičić

Lideri Saveza za Srbiju u Kruševcu

BORKO STEFANOVIĆ: Nema tog nasilja i mržnje koje će zaustaviti slobodu i pravdu

Politika

Dragan Đilas kazao je da su trojica kriminalaca koja su napala Stefanovića uhapšena, ali da je pitanje osim njihovih imena i to što ko je njih poslao to da urade te da će taj neko, osim njih, jednoga dana morati da odgovara

KRUŠEVAC - Lideri Saveza za Srbiju poručili su večeras u Kruševcu da Srbija mora da postane normalna zemlja u kojoj će svako slobodno moći da izrazi svoje mišljenje, i da su građani, dolaskom na protest „Stop krvavim košuljama" pokazali da se ne plaše i da se neće povinovati nasilju, kao i da su batine koje je dobio Borko posejale seme jedinstva među različitim opozicionim grupacijama.

Protest je održan u Kruševcu pošto je prošlog petka lider Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od lidera tog Saveza pretučen pred početak tribine u tom gradu. 

Lider Levice Srbije Borko Stefanović je rekao da su Kruševljani dolaskom na protestni skup pokazali da nema tog nasilja, podela i te mržnje koja će zasutaviti slobodu i pravdu.

„Nije nas okupila mržnja ni želja za osvetom, nije nas okupilo ono što njih okuplja, nije nas okupila želja da se neko obogati, da neko napuni džepove, da proda malo ove budućnosti, okupilo nas je sve suprotno od toga, želja da promenimo ovu zemlju na bolje, da nam deca ovde ostanu, da dobiju penziju od koje mogu da žive, da dodjemo u Kruševac dignute glave zato što znamo da ovde rade normalne fabrike, a ne da primaju plate koje su kusur iz nečijeg džepa“ rekao je Stefanović.

Kazao je da je Rasadnik, deo Kruševca u kome se dogodio napad na njega, posadio seme jedinstva među opozicijom, a među gradjanima probudio hrabrost.

„Kada vidim ljude koji su pobedili strah, koji su došli ovde iako strahuju za posao, znam da smo pokazali da ne damo ovu zemlju bitnagama, secikesama i kriminalcima koji su mislili da fašistički iz potaje nekome prospu glavu i da će to nekoga da zaustavi, da će nam zapušiti usta, da će naterati gradjane da misle ko zna šta će se tek njima desiti kada se meni ovo desilo. Dolaskom večeras ovde pokazali ste da nisu uspeli da vas zaplaše“ poručio je Stefanović.

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Đilas kazao je da su trojica kriminalaca koja su napala Stefanovića uhapšena, ali da je pitanje osim njihovih imena i to što ko je njih poslao to da urade te da će taj neko, osim njih, jednoga dana morati da odgovara.

foto: Zorana Jevtić

Đilas je rekao da predstavnici opozicije nikoga ne mrze, nikome ne prete, ne žele da se ničija krv proliva već samo žele da Srbija bude zemlja u kojoj će svako moći slobodno da kaže šta misli, da slobodno prošeta gradom, u kome šetnje neće biti najveće dostignuće demokratije nego normalna stvar.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović istakao je da su se lideri opozicije u Kruševcu okupili oko ideje solidarnosti, „da pokažemo najširu moguću solidrnost u savremenoj Srbiji koja je postala zemlja u kojoj više nema normalnog života, ni demokratije, ni slobode medija“.

„Ova tiranija, diktatura, kriminal, korupcija neće proći sama od sebe, nego mi moramo da ispravimo kičmu, da pokažemo zube, da se organizujemo, ujedinimo, da izađemo na ulice i da im kažemo da to ovako više ne može, da nam je dosta poniženja“ poručio je on.

Okupljenima na protestnom skupu se obratio i Boban Jovanović kome su u napadu prošlog petka izbijeni zubi. Otežano govoreći on je rekao da to što su na skup došlo brojni sugrađani pokazuje da Kruševac i Srbija mogu da budu slobodni.

Na skupu su govorili i predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske partije, Pokreta slobodnih gradjana, a prisustvovali su i predstavnici Zdrave Srbije, Pokreta Otadžbina sa Kosova i Metohije, sindikata Sloga, Pokreta za preokret, te Dordje Vukadinović.

Pre protestnog skupa, koji je održan u Beloj Sali Kulturnog centra predstavnici opozicije su poveli više od 500 okupljenih građana u šetnju glavnom ulicom Kruševca.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...