Najnovije vesti

SKANDAL U PRIŠTINI! GRUPA ALBANACA ČEKA HANA ISPRED SEDIŠTA DELEGACIJE EU: Ne daju mu da uđe na Kosovo! Evo šta su mu poručili (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

JOHANES U UTORAK SA TAČIJEM, HARADINAJEM

SKANDAL U PRIŠTINI! GRUPA ALBANACA ČEKA HANA ISPRED SEDIŠTA DELEGACIJE EU: Ne daju mu da uđe na Kosovo! Evo šta su mu poručili (FOTO)

Politika

Grupa Albanaca iz Glogovca okupila se danas pre podne ispred sedišta Delegacije EU u Prištini, uoči dolaska evropskog komesara Johanesa Hana, popodne, da bi mu preneli "ogorčenje odugovlačem" vizne liberalizacije za Kosovo.

 

Han će u Prištinu doći iz Beograda, gde će prethodno razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Koha onlajn piše da su oni postavili čelične banere i nose transparent na kojem piše: "Dobrodošli na Kosovo, gospodine Han! Mi smo za reciprocitet, tako da su vam potrebne vize za ulazak na Kosovo. Za vizu, potrebno je 45 različitih dokumenata i 35 evra".

 

Glogovčanin Džavit Drenori rekao je da situacija na Kosovu nije samo krivica unutrašnje politike, već i EU koja je, kako kaže, "pomogla stvaranju države Kosovo".

 

"Ako misle da je naša politička elita korumpirana, onda ne sarađujte s njima, ali ne ostavljajte građane izolovanim", rekao je on.

 

Kako je najavljeno, Han će u Prištini danas razgovarati sa političkim liderima Hashimom Tačijem, Kadri Veseljijem i Ramušom Haradinajem.

 

U zgradi kosovksog parlamenta i poslanici Srpske liste očekuju susret sa Hanom da bi predočili teškoće sa kojima se suočavaju nakon što je Priština za dodatnih 100 odsto podigla carine na robu iz Srbije i BiH.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...