SIMIĆ: Ekonomska oluja nad Srbima se već sprovodi na Kosovu
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

kosovski problem

SIMIĆ: Ekonomska oluja nad Srbima se već sprovodi na Kosovu

Politika -

Oluja u ekonomskom smlislu već se sprovodi nad Srbima sa KiM, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić i dodao da je razočaran blagom izjavom Johanesa Hana u Pristini koji je rekao da je uvođenje taksi na robu iz Srbije neprihvatljivo.

"Ono što je Edi Rama najavio 'Oluju u ekonomskom smislu', ona se već sprovodi nad Srbima", rekao je Simić za TV Pink i dodao da Ramina izjava samo podgreva antisrpsku atmosferu u Prištini, ali i u Tiranu.

Poslanik Srpske liste naglašava da posebno zabrinjava to što dok je Johanes Han još bio u Prištini, Albanci najavljuju formiranje vojske Kosova, a u selu Grnčare demolirana je crkva Sv. Nikole.

On je pozvao sve Srbe na KiM da nastave sa mirnim, demokratskim protestoma i najavio da će danas biti održani sabori u Štrpcu, Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, gde će protestovati narod, a ne političari.

"Srbi se na KiM bore da spreče humanitarnu katastrofu. Nismo se povukli ni pod bombama, ni pod mecima. Neko se setio da supstilnim pritiscima natera Srbe da se isele", rekao je Simić.

On je ponovio da uvođenje taksi na robu iz centralne Srbije od 100 odsto ima za cilj proterivanje Srba, getoizaciju Srba i da izjava kosovskih zvaničnika da ta mera nije usmerena protiv srpskog naroda na KiM već protiv Srbije - pada u vodu.

"Roba koju troše Srbi na KiM 99 odsto dolazi iz Srbije. Ova mera će pogoditi najranjivije kategorije našeg naroda", istakao je Simić i dodao da se brine kako će Srbi odoleti pritiscima, jer je Priština najavila da neće povući meru, a iz EU je stigla blaga reakcija.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track