FAJT U SKUPŠTINI Jovanović: Dačić je đilkoš! Ivica: Čeda krizira!
Foto: Printscreen RTS

Fajt Socijalista i liberal nastavljaju rat

FAJT U SKUPŠTINI Jovanović: Dačić je đilkoš! Ivica: Čeda krizira!

Politika -

Oštro! Lider LDP opet napao šefa srpske diplomatije zbog pitanja Kosova, na šta mu ovaj nije ostao dužan

Lider LDP Čedomir Jovanović i šef diplomatije Ivica Dačić opet su žestoko zaratili! Jovanović je najpre isprozivao Dačića poručivši mu da "đilkoš diplomatiju može da vodi pijan u Guči", ali mu ni socijalista nije ostao dužan, pa je na sve uzvratio rečima da "razume Čedinu nervozu jer ima krizu".

Sve je počelo Jovanovićevom prozivkom na Dačićev račun.

foto: Marina Lopičić

- Dačić kaže - ne mogu da verujem da Evropa ne može ništa da uradi. Ko kaže da ne može? Evropa nam je pokazala gde smo. Kad vodimo đilkoš diplomatiju, onda završimo onako kako završi svaki provincijalni đilkoš. Mi od (austrijskog kancelara Sebastijana) Kurca očekujemo da nam pomogne da rešimo probleme s Prištinom? To možda može ujutro u tri sata pijan u Guči pod šatorom da radi, ali kao ministar spoljnih poslova na tako nešto nema pravo - rekao je Jovanović.

Ocenio je da je Srbija žrtva "đilkoš politike" i junačenja i držanja lekcija drugima.

- Dok ti s druge strane muftija lepi sto evra na čelo, a ti pevaš Erdoganu. Je l' Erdogan priznao Kosovo? Jeste. Je l' lobirao da Kosovo uđe u Interpol - lobirao. Pa što njemu pevaš "Osman agu", a nama deliš lekcije o patriotizmu - upitao je Jovanović.

Ministar spoljnih poslova je u razgovoru za Kurir oštro odgovorio na prozivku lidera LDP.

foto: Marina Lopičić

- Čeda ima krizu, razumem ga. On radi svoj posao, samo mu loše ide, i nervozan je, kao i njegovi nalogodavci, koji traže da prestanemo s povlačenjem priznanja, jer to ruši njihov koncept da je sve već rešeno - odbrusio je Dačić.

Podrška socijalista Čeda je povampireni politički mrtvac i udavača

U odbranu Ivice Dačića stala je i poslanička grupa SPS. - Povampireni politički mrtvac, koji se odnedavno, posle godinu dana, pojavio u Skupštini, histerično deli lekcije predsedniku države, a na krajnje grub i primitivan način vređao je ministra spoljnih poslova i pokušavao kao politička udavača da se nekom ponudi - rekao je poslanik SPS Neđo Jovanović.

(Kurir.rs/I. K. - S. Đ./Foto: Printscreen RTS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track