SELAKOVIĆ: Priština pokušava da destabilizuje čitav region
Foto: Zorana Jevtić

ozbiljna situacija

SELAKOVIĆ: Priština pokušava da destabilizuje čitav region

Politika -

Geralni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da predsednik Aleksandar Vučić pokušava svetu da ukaže koliko je opasno po stabilnost i bezbednost regiona ono što Priština radi.

Sastanak sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD je deo jake intenzivne aktivnosti predstavnika kako bi svetsku javnost upoznao šta se dešava na KiM.

"Iz mere u meru koju najavljuje i sprovodi Priština je spirala ludila. To su smislili Albanci ili oni koji ih pomažu. Vidimo da je to uvezan sistem u kome pokušavaju da destabilizuju čitav region", rekao je Selaković za TV Prva.

To što Priština nje odustaje od taksi na robu iz centralne Srbije je, kako kaže, pokušaj da se na najnecivilizovaniji način Srbi nateraju da napuste KiM.

Dodaje da Priština svojim postupcima pokazuje da ima organizovan plan pritiska na Srbe i to ne samo taksama, već upadima ROSU na sever Kosmeta i hapšenjem Srba zbog ubistva Olivera Ivanovića.

"Zamislite da su Albanci kada su upali u Kosovsku Mitrovicu ubili Milana Radojičića i nakon toga proglasili ga za ubicu Olivera Ivanovića. Ima nekih ljudi koji su nesrećni jer se Radojičić pojavio pred našom policijom i dao izjavu i što je nekima omogućio da se bave spekulacijom koju je neko planirao", rekao je Selaković.

Podseća da je ostalo još 14 dana Ramušu Haradinaju da, kako je najavio, smeni predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

To što Priština najavljuje uvođenje vojske Kosova, Selaković kaže da je suprotno svim važećim pravnim aktima ne samo međunarodnog karaktera već i onima koje je Priština donela.

"Srbija apeluje celom svetu, predsednik ukazuje svim razumnim ljudima, koji nešto rade u međunarodnoj zajednici, šta se dešava. Molimo sve da budu svesni koliko je ova situacija ozbiljna", pojasnio je Selaković.

Podseća da su mnogi zvaničnici međunarodne zajednice javno rekli da Priština treba ad ukine takse, ali da ih Priština ne ukida već sde ponaša još bezumnije i radilkalnije.

"Nadamo se da će prevladati razum, to je ono što Srbija činim d a sačuvamo život svakog našeg deteta", pojasnio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track