Ugljanin priželjkuje poziv za Vladu Srbije

Ugljanin priželjkuje poziv za Vladu Srbije

Politika -
Lider SDA ohrabren je pozitivnim stavom predsednika Nikolića prema Bošnjacima i drugim manjinama i očekuje poziv na razgovore o učešću te stranke u novoj vladi

NOVI PAZAR - Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin ohrabren je pozitivnim stavom predsednika Srbije Tomislava Nikolića prema Bošnjacima i drugim manjinama i očekuje poziv na razgovore o učešću te stranke u novoj Vladi Srbije.

Ugljanin je ukazao da je SDA autentična manjinska stranka koja je, kako je podsetio, osvojila najveći broj glasova birača u sandžačkoj regiji i veruje da će se to imati u vidu prilikom formiranja nove vlade. "Ohrabruje me pozitivan stav predsednika Republike Srbije (Tomislava Nikolića) prema Bošnjacima i drugima manjinama. Imajući sve ovo u vidu, očekujemo razgovore sa predstavnicima koalicije okupljene oko SNS, SPS-PUPS-JS i URS, kao i o eventualnom učešću SDA u novoj Vladi Srbije", rekao je Ugljanin Tanjugu.

On je dodao da je lično zainteresovan za stav koalicije koja formira vladu o pitanjima manjina u Srbiji s obzirom na to da, kako je rekao, u koalicionom sporazumom o zajedničkim ciljevima nove vlade, manjine nisu ni spomenute."Lično, kao ministar u Vladi Srbije nemam pozitivno iskustvo u odnosu aktuelne vlade prema manjinskim pitanjima, a posebno prema Bošnjacima, koji je bio nekorektan i licemeran", naveo je Ugljanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track