Najnovije vesti

MIŠČEVIĆ: Srbija je usaglasila skoro 55 odsto spoljne politike sa EU
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

pregovori

MIŠČEVIĆ: Srbija je usaglasila skoro 55 odsto spoljne politike sa EU

Politika

Srbija je usaglasila skoro 55 odsto svoje spoljne i bezbednosne politike sa EU, rekla je danas šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU Tanja Miščević.

Ona je dodala da naša zemlja razume obavezu da spoljnu politiku u potpunosti uskladi do članstva u EU.

"Naša obaveza je i po SSP i onome sto su pravo ili principi EU da do momenta članstva postignemo potpunu usaglasnost što, verujte mi, jasno razumemo", rekla je Miščević na skupu "Srbija i pregovori u poglavlju 31 - zajednička spoljna, bezbednosna i odbrambena politika".

Ona je navela i da pregovori koji su procesom skrininga zapoceli u septembru 2013. još nisu završeni, a kako kaže, to je i glavna razlika između Srbije i svih ostalih zemalja koje su pregovarale.

"Neke su ceo proces pregovora završile za pet godina a mi nismo ni fazu skrininga do kraja", rekla je ona i dodala da Srbija očekuje usvajanje izveštaja da bi zvanično krenula u izradu pregovaracke pozicije.

"Izveštaj ne čekamo ne radeći ništa vec radeći jako puno na elementima sadržaja Poglavlja 31 a to nije samo usaglašavanje sa spoljnopolitickim stavovima i akcijama EU ", rekla je Miščević na skupu koji je organizovao Centar za međunarodne i bezbednosne poslove.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...