Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! SPREČENO BRUTALNO PREBIJANJE ŠEFICE OPOZICIONOG POKRETA DVERI: Polomićemo tebe i porodicu od batina!
Foto: Privatna Arhiva

PAKLENI PLAN

EKSKLUZIVNO! SPREČENO BRUTALNO PREBIJANJE ŠEFICE OPOZICIONOG POKRETA DVERI: Polomićemo tebe i porodicu od batina!

Politika

Jelenu Đorđević iz Niša, majku dvoje male dece, hteli da polome od batina. Tužilaštvu podneta prijava, ispituje se da li je motiv za pretnje njeno političko delovanje

Na Jelenu Đorđević, nekadašnju funkcionerku Dveri, planiran je napad u vreme dok je bila šefica niškog odbora ovog pokreta, saznaje Kurir.

Tužilaštvo u Nišu, odakle je Đorđevićeva, dobilo je saznanja da je Đorđevićevoj bila ugrožena bezbednost i da se spremao brutalan fizički napad na nju i njenog supruga.

Život u strahu

Jedan od motiva koji istražuje tužilaštvo jeste i da li je možda pretnje dobila zbog političkog delovanja i stavova koje je zastupala.

- Đorđevićevoj je prećeno, upozoravali su je telefonskim putem da bi „svašta moglo da joj se dogodi“ i da se dobro pazi kad izađe iz kuće. Poručeno joj je da bi neko na ulici mogao da je pljune, da je opsuje, pa čak i da bi neko mogao da je polomi od batina - navodi izvor Kurira iz niškog tužilaštva.

Kako smo saznali, čelnica Dveri u Nišu dobila je dosta pretećih i uvredljivih poruka i preko društvenih mreža. U tom periodu ona je strahovala za vlastiti život, ali i za život svoje porodice - supruga i dvoje male dece, o čemu svedoči njen prijatelj koji je insistirao na anonimnosti.

Kako navodi, ona je bila preplašena do te mere da mesecima nije smela sama da ode ni do centra grada.

- Kada je dobila pretnje, nije smela da izlazi sama na ulicu veoma dugo, čak ni da ode do centra grada, gde uvek ima mnogo ljudi. Pa zamislite da vam neko kaže da će vas isprebijati, da će vam polomiti svaku kost u telu. Cela porodica je zbog toga bila veoma uznemirena - i ona, i suprug, i dvoje male dece - kaže njen prijatelj za naš list, i dodaje:

- Bilo je zastrašujuće. Svakakve scenarije je vrtela po glavi, razmišljala šta ako joj se nešto desi, ili suprugu ili, ne daj bože, deci. Pa žena je bukvalno išla ulicom i gledala preko ramena, šta više da vam kažem dokle je to došlo. Inače, ona je u to vreme i napustila Dveri.

Fotografisali joj kuću

Kako navodi naš sagovornik, sve je otišlo i korak dalje jer mu se Đorđevićeva u jednom trenutku požalila da je viđala nepoznate ljude u vozilima kako fotografišu njen dom:

- Rekla mi je da je oko kuće viđala nepoznate muškarce u vozilima i na trotoaru koji su telefonima slikali nju i njenu kuću. To je zaista bio strašan period.

KO JE JELENA ĐORĐEVIĆ

  • Rođena je 1982. godine
  • Pravnik je po zanimanju
  • Bila je u SDPS Rasima Ljajića
  • Od Ljajića je prešla u Dveri i od 2012. do 2016. bila jedini odbornik te stranke u Skupštini opštine Medijana
  • Od sredine 2015. bila je predsednica Gradskog odbora Dveri
  • Izabrana je za odbornika u Skupštini grada Niša 2016.
  • Danas je u Zavetnicima
foto: Dragana Udovičić

Ćutnja u Narodnoj stranci

JEREMIĆ ZABRANIO KOMUNIKACIJU S KURIROM

Kurir je juče povodom pretnji funkcionerki Dveri pokušao da dobije komentar od nekoliko istaknutih članova Narodne stranke Vuka Jeremića, ali nam je jedna funkcionerka rekla da im je

Jeremić zabranio da komuniciraju s Kurirom:

- Nemojte, molim vas, zabranjeno nam je da pričamo s vama.

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ:

BOLESNO: Pretili Vučiću da će mu silovati ćerku!

SRAMNO: Smenjen zamenik gradonačelnika Bora jer je ŽVALAVIO DEVOJČICU, ćerku svog školskog druga!

ULOGA MIŠIĆA SE NE ODBIJA: Svetozar Cvetković o filmu Kralj Petar Prvi

OTKRIVAMO Seve se posvađala s Igorom pa ispalila Kebu!

BRANKO LAZAREVIĆ IZNEO ODBRANU Nisam odavao tajne, sve sam radio po Dačićevom nalogu

YUGOSLAVIA BI HARALA SVETOM: Italijanska Gazeta na dve strane o fenomenu sportista s prostora eks-Ju!

NE PROPUSTITE

KURIR DANAS POKLANJA DRUGI DEO PRIČA O NOSTRADAMUSU: Saznajte koje događaje je predviveo najveći prorok u istoriji sveta

Kurir danas poklanja drugi deo neispričanih priča o najvećem proroku u svetskoj istoriji - Nostradamusu.

Ekskluzivno otkrivamo kako je opisao Napoleona dva i po veka ranije, šta bi bilo da ga je poslušala ledi Dajana, kako je Hitleru spasao život, kako je predvideo uspon i pad Kenedijevih, kraj komunizma, teroristički napad u Njujorku...

foto: Kurir

Nostradamusa su mnogi astrolozi njegovog doba smatrali čistim amaterom. Dokazivali su - uspešno! - da je ucrtavao netačne položaje planeta, da je pogrešno računao njihove putanje, a ponekad bi u jednu astrološku kartu uključivao i dva sunca!

Odatle su mu zaključci bili aljkavi, a predviđanja netačna, ponekad i sasvim suprotna onome što bi se kasnije desilo.

To mu se najviše dešavalo u početku, u almanasima u kojima se bavio kratkoročnim predviđanjima, ali se loš glas preneo i na docnija, kapitalna „Proročanstva“.

Danas je Nostradamusovo (ne)poznavanje astrologije potisnuto u drugi plan, a u prvom planu je jezik kojim se služio, zbog čega je tumačenje njegovih proročanstava postalo čitava „naučna disciplina“, koja zahteva posebna predznanja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...