DSS NEĆE NA PROTEST OPOZICIJE: Smeta im učešće Mirjane Karanović
Foto: Aleksandar Jovanović

bojkot

DSS NEĆE NA PROTEST OPOZICIJE: Smeta im učešće Mirjane Karanović

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da ta partija neće učestvovati na protestu opozicije najavljenom za subotu, 8. decembar, zato što će na njemu govoriti glumica Mirjana Karanović, koja je, po njegovoj oceni, "često iznosila antisrpske stavove", navodi se u saopštenju.On je rekao da ne može da se složi sa njenim stavom da je u Srebrenici počinjen genocid i da to kaže "precizno kao pravnik".

"To je kao da su iz Saveza za Srbiju (SzS) pozvali ‎Natašu Kandić da predvodi protest. Bili smo na konferenciji za novinare posle napada na Borka Stefanovića, na protestu u Kruševcu, bili bi i sutra da nije takav spisak govornika", kazao je Jovanović na tribini DSS u Vladičinom Hanu.

On je rekao da ne razume zašto je ona pozvana, "to je uradjeno kao da neko ne želi sabornost opozicije", i dodao da će DSS saradjivati sa opozicijom po svakom pitanju oko izbornih uslova i demokratizacije zemlje.

Sutra popodne će opozicione stranke održati protest na platou ispred Filozofskog fakulteta pod nazivom "Stop krvavim košuljama", povodom prebijanja osnivača Levice srbije i jednog od lidera SzS Borka Stefanovića.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja