Dačić: Nema promene vlasti u Beogradu
Foto: Rojters

Dačić: Nema promene vlasti u Beogradu

Politika -
Lider SPS naveo da nema potreba da se vlast u Beogradu menja i napomenuo da će u većini gradova u Vojvodini doći do promene vlasti, jer SPS nema obavezu prema DS

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je večeras da, kada je sa strankama koje imaju mali broj ministarstava razgovor završen, treba da se završi i konačna raspodela između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije."Neki dogovori su već postignuti, pošto postoje stranke koje imaju mali broj ministarstava i sa njima je praktično razgovor završen. Razgovor treba da nastavimo sa još nekim strankama, ali i da se završi konačna raspodela između SNS i SPS", naveo je Dačić.

Gostujući na TV "Prva", mandatar je poručio da nije cilj da svaka stranka ima svoj resor, u koji niko drugi neće smeti da zadire, jer vlada treba da bude tim i samostalnih igrača nema."To znači da sve odluke koje se donose treba da budu zajedničke, kao i odgovornost", istakao je Dačić i ponovio da će direktori javnih preduzeća biti birani na konkursu.

Lider socijalista je najavio da će vrlo brzo razgovarati sa predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem i sa Savezom vojvođanskih Mađara. On je kazao da nije sporno da će postojati želja vladajuće koalicije da i lokalne vlasti budu usaglašene sa razgovorima koji se vode na nivou Republike, ali da postoje neki gradovi gde ta kombinacija nije moguća. Dačić je naveo da nema potreba da se vlast u Beogradu menja i napomenuo da će u većini gradova u Vojvodini doći do promene vlasti, jer SPS, budući da nije deo pokrajinske vlasti, nema obavezu da na lokalu bude u koaliciji sa DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track