Najnovije vesti

NE PRIZNAJE SUD: Remzi Šalja odbija da se odazove pozivu Specijalnog tužilaštva
Foto: Profimedia

bivši oficir ovk

NE PRIZNAJE SUD: Remzi Šalja odbija da se odazove pozivu Specijalnog tužilaštva

Politika

PRIŠTINA - Visoki oficir bivše OVK Remzi Šalja izjavio je danas da se neće pojaviti pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu 17. januara.

 

On je potvrdio da je dobio poziv da se pojavi pred Tužilaštvom, ali je izjavio da to neće učiniti.Šalja, koji je bio komandant Specijalne jedinice Glavnog štaba bivše OVK, pozvao je i druge bivše pripadnike OVK da se ne odazivaju pozivima Specijalnog suda.

 

"Onima, koji su mi dostavili poziv, a koji su izjavili da su policajci Euleksa, rekao sam da ne priznajem taj sud, da sam Albanac i da sam ponosan na borbu u kojoj sam učestvovao i zato pozivam i moje drugove, kako smo se zakleli za domovinu i zastavu, tako da damo obećanje da ne priznajemo ovaj sud i da se ne predajemo Hagu", napisao je Šalja na fejsbuku.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA

Tokom dana poziv za davanje izjave u Specijalnom tužilaštvu dobio je i jedan od najpoznatijih komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Sami Ljuštaku.

 

Saopšteno je da je pozvan i visoki oficir bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nazif Mehmeti, koji je tokom rata bio poznat kao komandant Dini, da da izjavu pred Specijalnim sudom u Hagu. Mediji su ranije objavili da je poziv za davanje izjave dobio predsednik Vojnog suda OVK Sokolj Dobruna, komandant Operativne zone Lap Rustem Mustafa Remi i dvojica niže rangiranih oficira bivše OVK.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...