Najnovije vesti

VULIN UOČI SEDNICE SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Srbija je izborila pravo za svoj glas, Vučićevi argumenti neoborivi
Foto: Dragana Udovičić

reagovanje

VULIN UOČI SEDNICE SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Srbija je izborila pravo za svoj glas, Vučićevi argumenti neoborivi

Politika

Najvažnije je da je Srbija izborila pravo za svoj glas, da kaže šta misli i da ceo svet to razume, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom današnje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene Kosovu.

"Sa predsednikom Vučićem je vrlo teško razgovarati kada razgovarate argumentima. Njegovi argumenti su neoborivi. Ja očekujem da će velike sile koje su priznale nezavisno Kosovo dati svoju uobičajenu floskulu koja se završava time i jedinim opravdanjem - mi smo priznali Kosovo i time je stvar rešena - a neće moći da ospore nijedan jedini argument predsednika Vučića", rekao je Vulin.

Vulin je zahvalio Rusiji i Kini što su podržali Srbiju i omogućili joj da ima svoj glas, kao i da predstavnik Srbije može da se bori za interese zemlje.

Vulin je komentarišući odnos EU prema Prištini ocenio da EU neprekidno prema Prištini pokazuje "strategiju šargarepe", kao i da je vreme da umesto šargarepe ponudi štap.

"Ako uradite ovo mi ćemo vas nagraditi. Uvek ćemo vas za nešto nagraditi. Za svako vaše loše ponašanje, za svako vaše kršenje Sporazuma o stabilizaciji, za svako vaše kršenje CEFTA sporazuma mi ćemo vas nagraditi. I onda se EU čudi što Priština ponekad ume da ih odbije i da kaže da oni jednostavno nisu važni i nisu relevantni", rekao je Vulin gostujući na RTS.

Kako kaže, vreme je da EU "umesto šargarepe ponudi štap".

"Zašto im ne kažu ako ne ukinu takse - ukidamo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju? Zašto im ne kažu ako ne budete ukinuli takse neće biti vizne liberalizacije? Zašto im ne kažu ako ne budete formirali Zajednicu srpskih opština ili ukinuli takse koje ste na ovaj način uveli, biće zabranjeno kretanje vašim zvaničnicima. Hajde da probamo jednom i sa druge strane.

Dok god EU ne bude imala hrabrosti da pokaže štap, osim što se neprekidno ulaguje Prištini i stalno pokušava da im da šargarepu nisam siguran da će biti napretka", rekao je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...