LOKALNI IZBORI U LUČANIMA:  U Skupštini SNS osvojila 27 od 35 odborničkih mandata
Foto: Printskirn YT

evo ko nije prošao cenzus

LOKALNI IZBORI U LUČANIMA: U Skupštini SNS osvojila 27 od 35 odborničkih mandata

Politika -

Na lokalne izbore u Lučanima, koji su održani u nedelju, izašao je 11.741 birač od ukupno 16.473, što je 71,23 odsto, a najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane i Dragačevo", saopštio je danas Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Lučanima.

Za listu SNS glasalo je 7.852 birača ili 68,37 odsto od ukupnog broja važećih glasačkih listića, na osnovu kojih će SNS u budućem sazivu Skupštine opštine Lučani imati 27 od 35 odborničkih mandata, navodi se u saopštenju.

Lista "Savez za Srbiju-Savez za Dragačevo-Milan Radičević" osvojila je 9,9 odsto glasova i u novom skupštinskom sazivu imaće četiri odbornika.

Liste "Grupa građana Jedan tim-Ivica Vukićević", koja je osvojila 7,19 odsto glasova i lista "Socijalistička partija Srbije-Bolja Srbija", koja je osvojila 5,82 odsto glasova imaće po dva odbornička mandata.

Ostale izborne liste nisu prošle cenzus.

"Posebno ističemo veliki doprinos našoj pobedi Aleksandra Vučića u svakom pogledu. Vučić je, kao predsednik Vlade Srbije, a sada države, četiri puta posetio opštinu Lučani, ne da se slika kao neki ranije, već da pomogne u rešavanju višedecenijskih problema sa kojima su se susretali naši građani", navodi se u saopštenju SNS.

SNS ističe da u opštini Lučani treba odmah formirati vlast.

"Treba odmah u Lučanima formirati odgovornu izvršnu vlast. Više namamo pravo na greške, jer niko ko se nadje na odredjenim funkcijama zahvaljujući predsedniku Vučiću nema pravo da urušava njegov ugled i rejting u narodu i mora da ispuni sva očekivanja i data obećanja građanima", navodi se u saopštenju.

Na izborima u Lučanima učestvovalo je osam izbornih lista. Ispod cenzusa su ostale izborne liste "Milan Krkobabić - Partija ujedinjnih penzionera Srbije", Pokreta obnove kraljevine Srbije, "Dr Vojislav šešelj- Srpska radikalna stranka" i lista "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track