DIREKTOR KBC KOSOVSKA MITROVICA: Nedostaju neki medikamenti, ali funkcionišemo
Foto: Printscreen YT

ukazuje se zdravstvena pomoć pacijentima

DIREKTOR KBC KOSOVSKA MITROVICA: Nedostaju neki medikamenti, ali funkcionišemo

Politika -

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici nedostaju pojedini medikamenti, ali se uprkos tome o funkcioniše i ukazuje zdravstvena pomoć pacijentima, izjavio je danas direktor KBC-a Milan Ivanović.

"Imamo dosta problema u snabedavanju lekovima, sanitetskom materijalu i Priština pokušava da oteža život ne samo pacijentima već i zaposlenima u zdravstvu jer ne daju saglasnost na isporuku lekova, hrane, energentata, tehničkog materijala, kao i sredstava za higijenu i samim tim nam otežavaju rad", rekao je Ivanović.

Kako kaže, nedostaju pojedini medikamenti, prevashodno antibiotici i anestetici, ali ipak KBC funkcioniše i zdravstveni radnici ukazuju pomoć pacijentima.

Ivanović ističe da svako dalje veće otežavanje isporuke lekova može da preraste u humanitarnu katastrofu.

On je rekao da su zbog straha mnoge trudnice koje su pred porođajem pomoć zatražile u Novom Pazaru i Kraljevu, ali i beogradskim klinikama i da je prethodnih dana u bolnici u Kosovskoj Mitrovici zabeležen manji broj porođaja u odnosu na raniji period.

"Sada se situacija malo promenila, porođaj se može bezbedno i u Kosovskoj Mitrovici obaviti, objasnili smo im to i poslednjih dana imamo uobičajeni broj porođaja kao pre", rekao je Ivanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track