IGOR SIMIĆ NAKON SEDNICE SB UN: Svet je video da ne odustajemo od borbe
Foto: Printscreen

poslanik srpske liste na protestu u kosovskoj mitrovici

IGOR SIMIĆ NAKON SEDNICE SB UN: Svet je video da ne odustajemo od borbe

Politika -

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas na protestu u Kosovskoj Mitrovici da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sinoć ceo svet mogao da čuje da Srbi sa KiM neće odustati od mirne demokratske borbe i da se ne mire sa planom Prištine da ih na tom prostoru više nema.

Upućivali smo poruke prethodnih nedelja Prištini, međunarodnoj zajednici, Briselu, Vašingtonu, a danas mi dozvolite da se obratim vama, rekao je Simić koji je ukazao na značaj jedinstva, jer, kako je naveo, oni koji ne znaju na koji način da ga razbiju pokušavaju to pitanjem da li protesti imaju smisla.

"I 1999. godine u junu na Ibraskom mostu kada ste odlučili da ostanete, bilo je onih koji su se pitali da li je vredno. Vi ste ostali ovde da branite sebe, Srbiju i budućnost svoje dece. Nemojte biti skromni, zahvaljujući svakome od vas i predsedniku Vučiću smo imali priliku da sinoć svetu kažemo da nećemo odustati od mirne demokratske borbe za interese sprskog naroda na ovim prostorima i da se ne mirimo sa planom Prištine da nas ovde nema", rekao je Simić.

Navodeći da ima onih koji se pitaju dokle će protesti trajati, Simić je rekao da svaka zastava na prozorima domova, lokala, da je svako dete, student, čovek na radnom mestu, svaki privrednik koji se bori da ne dođe do humanitarne katastrofe - protest.

"Protest protiv plana Prištine da nas ovde nema", rekao je Simić.

On je naveo i da je to dužnost Srba sa KiM, a roditeljima studenata poručio da ne brinu i da dok god su "tu polja, šume i livade", nema humanitarne katastrofe.

Na kraju obraćanja Simić je pozvao okupljene da aplauzom pruže podršku sugrađanima koji su, kako je rekao, bez osnova optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i njihovim porodicama koje hrabro stoje i bore se za istinu.

"Neka oni budu primer, a mi im poručujemo- niste sami jer odavde nema nazad", rekao je Simić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track