DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Policija radila zakonito, političari da se uzdrže
Foto: Marina Lopičić

incident u lučanima

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Policija radila zakonito, političari da se uzdrže

Politika -

Direktor policije Vladimir Rebića izjavio je danas da su policijski službenici na dan izbora u opštini Lučani postupali profesionalno i zakonito, po svim prijavama građana, i izrazio nadu da će se političari uzdržati od napada i pritisaka na policajce.

"Nakon izvršene analize događaja u Policijskoj stanici Lučani, Policijske uprave u Čačku, 16.decembra, odgovorno tvrdim da je postupanje policijskih službenika tom prilikom bilo potpuno profesionalno i zakonito. Smatram da je tokom izbornog procesa, policija na zakonit i efikasan način postupila po svim prijavama građana, u cilju obezbeđivanja stabilnog javnog reda i mira u Dragačevu", naveo je Rebić u izjavi za javnost.

Budite uvereni, istakao je direktor policije, da ne postoji prijava građana povodom koje odmah nije bila upućena najbliža patrola radi provere konkretnog stanja, a zatim i obavljanje konsultacija sa nadležnim tužiocem, odnosno sudijom za prekršaje.

"Prisustvo državnog sekretara Dijane Hrkalović u Policijskoj stanici Lučani bilo je u cilju podrške postupanja policijskih službenika, ali tvrdim da ona nije izdavala naloge, niti uticala na odluke koje su postupajući policijski službenici i tužioci donosili", naveo je Rebić.

On je istakao da činjenica da niko od građana, niti učesnika izbornog procesa, nije imao konkretne primedbe na postupanje policijskih službenika, jasno ukazuje da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku profesionalno obavili zadatke.

"Izražavam žalenje što se u medijima vodi kampanja protiv policije i najoštrije osuđujem što je od jednog broja građana izvršen upad u prostorije policijske stanice, čime je izvršen svojevrstan pritisak na rad policajaca koji svoje poslove obavljaju u skladu sa važećim zakonima", rekao je direktor policije.

Najiskrenije se nadam, izjavio je Rebić, da će se povodom ovog događaja "političari uzdržati od napada i pritisaka na policijske službenike, kako bi policajci, svoj inače težak posao, obavljali profesionalno i u skladu sa zakonima, a u interesu svih građana Republike Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja