SAVEZ SA SRBIJU: Više ne izlazimo na izbore pod ovakvim uslovima
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

konferencija za novinare

SAVEZ SA SRBIJU: Više ne izlazimo na izbore pod ovakvim uslovima

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici Saveza za Srbiju izjavili su danas da imaju dokaze o neregularnostima izbora u Lučanima, o kojima će, kažu, obavestiti nadlezna tela i odgovorne institucije u Srbiji, ambasade i EU parlament.

Oni su na pres konferenciji rekli i da neće učestvovati ni na jednim izborima dok se ne stvore uslovi za njihovo fer održavanje i ne "oslobode mediji".

Gradonačelnik Šapca i predsedavajući SzS Nebojša Zelenović rekao je da Savet Evrope 7. februara šalje u Srbiju svoj Komitet za monitorinig, koji treba da istraži "sve neregularnosti danas u Srbiji".

Prema njegovim rečima, u Lučanima je zloupotrebljen i republički bužet - prošle godine je izdvojeno je 3,5 milijardi dinara, a ove godine pet.

Lider Dveri Boško Obradović ponovo pitao zašto je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima, a nazvao ju je "eksponentom mafije i kriminala".

Na pitanje novinara šta im je dugoročni plan, Zelenović je rekao da je svima u svetu sa kojima priča jasno da nešto nije u redu kada vladajuća stranka na izborima dobija 80 ili 90 odsto podrške . . . na ponovljeno pitanje da je to analiza a ne plan, rekao je da da će protestovati svake subote.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić naveo je da sporazuma o Kosovu nema bez izbora, ali da SzS neće učestvovati na izborima za republički parlamet, a takav parlament, bez opozicije, neće imati legitimitet potreban međunarodnoj zajednici da bi se završila stvar o Kosovu, pa će stanje biti neodrživo.

Osnivač Saveza Dragan Djilas nije hteo da komentariše povlačenje Saše Jankovića sa političke scene, a Obradović je rekao da ne komentariše opoziciju već vlast.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track