Najnovije vesti

ĆUŠKA ZA RAMUŠA! DAČIĆ DIREKTAN: Trampova pisma podrška Vučiću, a opomena Prištini koja koči rešenje
Foto: Beta

Šef srpske diplomatije

ĆUŠKA ZA RAMUŠA! DAČIĆ DIREKTAN: Trampova pisma podrška Vučiću, a opomena Prištini koja koči rešenje

Politika

BEOGRAD - Pisma američkog predsednika Donalda Trampa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom predsednik Hašimu Tačiju "podrška su mirovnom procesu i ćuška onima koji to usporavaju", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

Dačić je za TV Prva podsetio da su SAD bile spremne da organizuju potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine, kao što su to učini nekada između Izraela i Palestine, ali je dodao da se iz svega što se u poslednje vreme dešava vidi da se do rešenja neće doći brzo.

"Bili su spremni da organizuju potpisivanje u trenutku kada se mi dogovorimo, jer oni nisu deo dijaloga i ne određuju vreme za to, ali sve ovo što se dešava sada s (Ramušom) Haradinajem i merama i nerazumnim odlukama iz Prištine, govore o tome da rešenje neće biti brzo", kazao je Dačić.

 

Prema njegovim rečima, to i jeste razlog što su ta pisma usledila, kao neka vrsta davanja podrške mirovnom procesu i ćuški onima koji koče rešenje.

 

Ministar spoljnih poslova Srbije podsetio je i da je jedan od retkih i prvih koji je govorio o razgraničenju kao mogućem rešenju, i to kada niko o tome nije smeo da priča i kada nije bilo popularno da se priča o tome.

 

"I dan-danas mislim da je to jedina realna mogućnost za brzo rešenje, s druge strane, to rešenje uvažava interese i srpskog i albanskog naroda, a s treće, kod američke administracije se promenio pristup, promenom predsednika i njegovih najbližih saradnika došlo je do mogućnosti da se ipak pitanje Kosova ne smatra gotovim i rešenim", kazao je Dačić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva/Foto: Beta/Milan Obradović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...