VUČIĆ NA KONGRESU SPS Srdačno se pozdravio sa Dačićem pa socijalistima poručio ovo: SPS nam matematički nije bio potreban, ali u promene nismo hteli bez njih! (FOTO)
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

deseti jubilarni kongres socijalista u centru sava

VUČIĆ NA KONGRESU SPS Srdačno se pozdravio sa Dačićem pa socijalistima poručio ovo: SPS nam matematički nije bio potreban, ali u promene nismo hteli bez njih! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da Socijalsitička partija Srbije (SPS) matematički nije bila potrebna SNS-u u koaliciji ni 2014. ni 2016. godine, ali je znao da nije dobro ići u promene bez te stranke, te da pitanje partija nije najvažnije, već zajednička borba za budućnost Srbije.

1 / 35 Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Vučić je to rekao na 10. Kongresu SPS koji je održan u Centru "Sava" dodavši da je znao da je SPS bio "više nego potreban i da nije dobro i da ne smeju ići odvojeno u promene u Srbiji".

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"SPS nije bio potreban matematički, ali politika nije matematika. Morate da se saglasite sa ljudima i da gurate zajednički politiku, snažno", rekao je Vučić.

On je zahvalio lideru SPS i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću za koga je rekao da je vredno radio i učinio da pozicija Srbije u odnosima sa Prištinom bude "nešto čvršća, jača, da možemo nešto više da tražimo i stvorimo za srpski narod na Kosovu".

Vučić je dodao da Srbija nije imala ništa u razgovoru sa Albancima i da "ništa nije bilo naše i danas je malo toga naše".

Uz to, rekao je da su koraci u odnosima sa Republikom Srpskom od sedam milja i poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku da će uvek više voleti Slobodana Miloševića od njega, ali da su rezlutati bolji danas nego tada".

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Pred nama su godine nelake, ali će nam ekonomija biti bolja i snažnija, penzioneri će imati veće penzije, radnici koji dobro rade imaće veće plate", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja