NA ČELU RONALD BARKL: Otvoren konzulat Srbije u Montani (FOTO)
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

svečano

NA ČELU RONALD BARKL: Otvoren konzulat Srbije u Montani (FOTO)

Politika -

U američkoj saveznoj državi Montani otvoren je konzulat Srbije koji obuhvata konzularno područje teritorije Montane i savezne države Vašington.

Konzulat je otvoren u prisustvu državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanje Stevanovića i generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, u Bozmanu, Montana.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Konzulat Srbije u Montani obuhvata konzularno područje teritorije savezne države Montane i savezne države Vašington, a na čelo konzulata postavljen je počasni konzul Ronald Barkl.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

"Ronald Barkl je osnovao kompanije Jukaipa 1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva", navodi se u saopštenju ministarstva.

Barkl je, dodaju, bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija - Soho House, Golden State Foods, Dominick's, Fred Meyer, Ralphs and Food4Leš.

Iz ministarstva navode da Barkl predsedava Barkl centrom za međunarodne odnose na Univerzitetu Kalifornije (UCLA) i poverenik je Karter centra, Nacionalne urbane lige, Zadužbine Frenk Lojd Rajta i AIDS projekta za Los Anđeles (APLA).

Osnivač je i predsedavajući fondaciji Ralphs/Food4Leš, kao i fondacije Fred Meyer. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada, uključujući nagradu "Mari Grin Mini Kirkland" ( Murray Green Meany Kirkland ) koju za doprinos zajednici dodeljuje Američka federacija rada i Kongres industrijskih organizacija AFL - CIO ), nagradu za ličnost godine Oblasne federacije rada u Los Anđelesu, nagradu "Džimi Stjuart" koju za ličnost godine dodeljuje Okružno udruženje izviđača u Los Anđelesu, kao i nagradu za posvećenost životu AIDS projekta za Los Anđeles.

Na ceremoniji svečanog otvaranja, državni sekretar Nemanja Stevanović je, u ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije, pozdravio prisutne, ukazujući na značaj otvaranja Konzulata Republike Srbije u Montani.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track