VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U KRUŠEVCU: Ukinut pritvor napadačima na Borka Stefanovića
Foto: Zorana Jevtić

prestali razloz za zadržavanje

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U KRUŠEVCU: Ukinut pritvor napadačima na Borka Stefanovića

Politika -

BEOGRAD - Trojici uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, dvojicu članova te stranke i policajca ukinut je pritvor, navelo je Više javno tužilaštvo iz Kruševca, a objavio danas Insajder.

To tužilaštvo je Insajderu odgovorilo da je uhapšenima ukinut pritvor jer su "prestali razlozi zbog kojih je pritvor na početku i određen", ne navodeći, međutim, koji su to razlozi.

Tu informaciju je potvrdio i Borko Stefanović na svom tviter nalogu.

"Danas je ukinut pritvor divnim dečacima koji su pomogli da se sami tučemo, kako ispada po njihovim iskazima. Nalogodavaca još nema u fokusu tužilaštva", napisao je Stefanović.

Policija u Kruševcu uhapsila je M. Ž. (30) i D. G. (31), osumnjičene da su 23. novembra napali Stefanovića i povredili ga metalnom šipkom u glavu. Policija je identifikovala još jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu i za njom intenzivno traga.

Savez za Srbiju ocenio je danas da se puštanjem na slobodu uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića pokazuje da vlast ne namerava da prekine nasilje niti da kazni one koji ga sprovode.

Taj savez je u saopštenju ukazao na to da su trojica uhapšenih zbog napada na Stefanovića, na dvojicu članova Levice Srbije i na policajca, puštena iz pritvora, a da javnosti nisu otkrivena njihova puna imena.

foto: Printscreeen Facebook

"Postavlja se pitanje kako će Boban Jovanović, kome su tada razbili vilicu i koji ide kod logopeda da ponovo uči da govori, da se oseća znajući da ulicama Kruševca slobodno šetaju oni koji su ga krvnički napali", navodi se u saopštenju.

Savez za Srbiju zahtevao je od Tužilaštva i MUP-a da što pre objasne javnosti zašto su ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz protvora, da otkriju njihova puna imena, da se što pre otkriju nalogodavci tog napada i odgovori na pitanje da li su i kako oni povezani sa Srpskom naprednom strankom.

"Pozivamo sve gradjane da ne odustaju od borbe za normalnu Srbiju bez nasilja", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track