VUČIĆ JUTROS UŽIVO NA TV REKAO SAD ĆU DA VAS IZNENADIM I OTKRIO OVO: Pozvao sam sinoć Kolindu i čestitao joj Badnje veče!
Foto: Pritnscreen/Pink

predsednik sumirao godinu za nama

VUČIĆ JUTROS UŽIVO NA TV REKAO SAD ĆU DA VAS IZNENADIM I OTKRIO OVO: Pozvao sam sinoć Kolindu i čestitao joj Badnje veče!

Politika -

BEOGRAD - Sad ću da vas iznenadim... Sinoć sam pozvao hrvatsku predsednicu Grabar Kitarović i čestitao joj Badnje veče - rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući uživo na televiziji.

On se u jutarnjem programu TV Pink tako nadovezao na konstataciju voditelja da je predsednica Grabar Kitarović njegovu posetu ocenila kao događaj godine u Hrvatskoj.

Vučić je podsetio da joj je i tada rekao da će Srbija učiniti sve i da čini da se život hrvatske zajednice u Srbiji maksimalno poboljša, uključujući i sva njihova prava, te u najpozitivnijem smislu pomenuo Tomislava Žigmanova, lidera Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Podsetio je da je ranije predsednici Hrvatske u Subotici i Zagrebu rekao da šta god oni pričali o njemu u Hrvatskoj, Srbija će učiniti sve kako bi se Hrvati u Vojvodini osećali dobro.

foto: Printscreen

Vučić je rekao da se mora još mnogo toga uraditi za hrvatsku zajednicu u Srbiji i najavio da će se uskoro sastati sa predsednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim kako bi zajedno dogovorili šta dalje može da se uradi za Hrvate u zemlji.

Vučić je kazao da Srbija prvi put ima veći izvoz, ali da je Hrvatska ekonomski snažnija, a da će Srbiji biti potrebno 10 godina da je stigne, a kako veruje, i da je prestigne.

foto: Pritnscreen/Pink

Vučić je ocenio i da će Srbija i Hrvatska u budućnosti morati više da se približe jedna drugoj, a da će u to morati da se uloži mnogo vremena i truda: "Bolje da imamo dobre odnose, da nam se deca ne tuku u budućnosti, nego da imamo loše odnose".

Čestitka za Božić po Gregorijanskom kalendaru

Vučić je čestitao Božić svim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru i poželeo im svu sreću i dobro zdravlje. "Čestitam Božić svima koji ovaj praznik obeležavaju po novom kalendaru. Želim im svu sreću i dobro zdravlje", rekao je predsednik . On je izrazio nadu da će godina pred nama biti jednako dobra ili još uspešnija od ove.

(Kurir.rs/Foto: TV Pink printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja