MIHAJLOVIĆ O SKANDALOZNIM TAKSAMA PRIŠTINE: Nije im dovoljno što su blokirali dijalog sa Beogradom, nego su krenuli u potpuno zatvaranje
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

MIHAJLOVIĆ O SKANDALOZNIM TAKSAMA PRIŠTINE: Nije im dovoljno što su blokirali dijalog sa Beogradom, nego su krenuli u potpuno zatvaranje

Politika -

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, izjavila je da nove mere prištinskih institucija, kojima se proširuje lista robe na koju se odnose takse od 100 odsto, dodatno narušavaju političku stabilnost i šanse regiona da se ekonomski razvija, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Prištinskim političarima nije bilo dovoljno što su uvođenjem taksi blokirali dijalog sa Beogradom, nego su krenuli u potpuno zatvaranje svoje ekonomije. Takvim merama direktno rade protiv ekonomskog razvoja, a štetu od toga imaju i Albanci i Srbi, jer gde nema slobodnog kretanja ljudi i robe, tu nema ni razvoja, ni perspektive, ni boljeg života", kaže Mihajlovićeva.

Ona je dodala da svaka nova blokada preti da povuče region u začarani krug nerazvijenosti, nestabilnosti i sukoba.

"Jedini izlaz iz toga i put da kao region idemo napred jeste u odgovornoj politici, dijalogu i kompromisu. Za dijalog su, međutim, potrebne dve strane, a trenutno postoji samo jedna", navodi Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track