Najnovije vesti

KAPETAN DRAGAN SE JAVIO IZ HRVATSKOG ZATVORA: Verujem da uskoro izlazim, a prvo ću doći u Srbiju
Foto: Beta/Mario Strmotić

čeka slobodu

KAPETAN DRAGAN SE JAVIO IZ HRVATSKOG ZATVORA: Verujem da uskoro izlazim, a prvo ću doći u Srbiju

Politika

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uveren je da će uskoro biti oslobođen iz zatvora u Lepoglavi i najavljuje da će, po izlasku, prvo doći u Srbiju.

"Čim izađem iz zatvora prvo idem u Srbiju, a zatim svojima u Australiju", rekao je Vasiljković.

Vasiljkoviću, koji je pravosnažnom presudom Županijskog suda u Splitu proglašen krivim zbog ratnog zločina i kažnjen zatvorom od 13 godina i šest meseci, u novembru je sud odbio zahtev za uslovno puštanje na slobodu nakon dve trećine odslužene kazne.

Kako sada stvoje stvari, Vasiljković u Lepoglavi biti do marta 2020, ali da još postoje pravne mogućnosti da izađe pre na slobodu.

Vasiljković tvrdi da nije kriv i da svedoci nisu potvrdili sve ono što mu se stavljalo na teret. Tvrdi da nije počinio zločine zbog čega je prvi put uhapšen 2006. godine u Australiji, a pre tri godine izručen Hrvatskoj.

Ni suđenje, smatra Vasiljković, nije donelo pravu istinu.

"Uveren sam da ću uskoro na slobodu. I dalje uporno radim na svom predmetu i ukazujem na mnoge nepravilnosti urađenje za vreme sudskog procesa", kazao je Vasiljković za "Večernje novosti".

List navodi da je Vasiljković, u pravnom smislu, jedinstven primer u svetu jer je čovek koji je najduže proveo u istražnom zatvoru, gotovo deseti i po godina, čekajući da mu počne suđenje.

"Reč je zaista o specifičnom slučaju u celom svetu, a mi sada razmatramo sve druge mogućnosti da Vasiljković zaista pre marta 2020 izjađe na slobodu", rekla je Slađana Čanković, advokat iz tima koji zastupa Kapetana Dragana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Mario Strmotić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...