Najnovije vesti

HARADINAJ OPET PRETI SRBIJI: Ako se ne promenite, takse će ostati zauvek! Vi ste mala Rusija na Balkanu
Foto: EPA

nova provokacija iz prištine

HARADINAJ OPET PRETI SRBIJI: Ako se ne promenite, takse će ostati zauvek! Vi ste mala Rusija na Balkanu

Politika
16:54h

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da će povećane takse na robu iz Srbije ostati zauvek, sve dok Beograd ne odluči da prizna kosovsku nezavisnost.

Haradinaj je na godišnjoj konferenciji za novinare za Srbiju rekao da je "mala Rusija" na Balkanu.

- Ako se Srbija ne promeni, porez ostaje zauvek. Ako Srbija želi da se dogovori o uzajamnom priznavanju i radi po evropskim i američkim standardima na Balkanu, mi ćemo ukinuti takse još danas. Srbija je mini-Rusija na Balkanu, rekao je Haradinaj, prenela je KTV.

Otvaranjem kosovskog tržišta za proizvode Srbije, Priština je, tvrdi Haradinaj, omogućila Beogradu da za stotine miliona dolara kupuje oružje od Moskve.

On je dodao da su povećane takse za 100 odsto iz Srbije i BiH ekonomska mera doneta s ciljem da zaštiti kosovsku ekonomiju.

Govoreći o dijalogu, Haradinaj je rekao da je tim Prištine dobio podršku svih, pa i njegovu. "Uspostavili smo okvir za dijalog, ali ga još nismo dovršili, rekao je Haradinaj.

Na pitanje da li je i dalje protiv ideje o korekciji granice, Haradinaj nije odgovorio direktno. Rekao je samo da Priština ima izabrani tim za dijalog do kojeg se, kako se navodi, nije došla lako, te da će fokus vlasti u Prištini ubuduće biti na ekonomiji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...