PREMIJERKA DOBIJA NAJVIŠE ODLIKOVANJE OD REPUBLIKE SRPSKE: Brnabićeva dobija orden za izuzetne zasluge
Foto: Marina Lopičić

priznanje

PREMIJERKA DOBIJA NAJVIŠE ODLIKOVANJE OD REPUBLIKE SRPSKE: Brnabićeva dobija orden za izuzetne zasluge

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra u Banjaluci obeležavanju Dana Republike Srpske (RS) a tim povodom, biće joj uručen orden Republike Srpske na lenti, najviše odlikovanje koje RS dodeljuje za izuzetne zasluge u razvoju medjudržavne saradnje i doprinos državi.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, ceremonija dodele odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima počeće u 10 časova u Palati Republike u Banjaluci posle čega će u 12 časova premijerka Srbije prisustvovati svečanom defileu na banjalučkom Trgu Krajine.

Obeležavanje Dana RS biće nastavljeno u 14 časova Svečanom akademijom u sportskoj dvorani "Borik".

Orden Republike Srpske je ustanovljen 1993. godine a medju dobitnicima su nekadašnji predsednik RS Radovan Karadžić, komandant Glavnog štaba VRS Ratko Mladić, potpredsednici Republike Srpske Biljana Plavšić i Nikola Koljević, nekadašnji predsednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i drugi.

Kao Republika srpskog naroda Bosne i Hercegovine, RS je formirana 9. januara 1992. godine odlukom Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH iz 1995. godine postala je medjunarodno priznata kao entitet Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track