PRVA GODIŠNJICA OD UBISTVA LIDERA SDP: Nedovoljno napora da se istraži ko je ubio Olivera Ivanovića
Foto: Nemanja Nikolić

PARASTOS

PRVA GODIŠNJICA OD UBISTVA LIDERA SDP: Nedovoljno napora da se istraži ko je ubio Olivera Ivanovića

Politika -

U Aleji zaslužnih građana Na groblju su bili Oliverovi rođaci, prijatelji i nekolicina političara, a supruga Milena i sin Bogdan zapalili su sveću nešto ranije

Pomen ubijenom lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću održan je juče na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu porodice i nekoliko političara. Oliverova udovica Milena i sin Bogdan (7) nisu bili na pomenu, već su na grob otišli nešto ranije. - Uradila sam onako kako sam osećala, a to je da ovog dana na grob odem sama sa svojim sinom. Zapalili smo sveću, bili smo u crkvi, a bol je i posle godinu dana ogroman. Iako izbegavam da plačem pred Bogdanom, na groblju ne možemo sakriti emocije, zaplakali smo i on i ja. Kad je Oliver ubijen, 16. januara prošle godine u 8.15 ujutru, mislila sam da će se nalogodavci i ubice naći za pola sata, sat, ali kako je vreme odmicalo, shvatila sam da to neće ići ni brzo ni lako. Nada se ne gubi, a ja ću svaki dan svog života posvetiti tome da saznam istinu - rekla je za Kurir Ivanovićeva.

foto: Zorana Jevtić

Brat ubijenog Olivera, Miroslav Ivanović, takođe se nada da će oni koji su počinili ovaj zločin biti otkriveni.

foto: Nemanja Nikolić

- Možemo govoriti o nadi, koja postoji od prvog trenutka, da će se pronaći izvršioci i nalogodavci i da će cela priča biti razotkrivena, sve do onog poslednjeg koji je učestvovao u planiranju i izvršenju tog gnusnog dela. Mi neprestano to očekujemo, ali rezultata nema, makar mi nismo o tome informisani - kaže Ivanović. Na pitanje da li se ulaže dovoljno napora, on je rekao da je to teško proceniti. - Ako procenjujem kroz proteklo vreme, ne vidim da se ulaže dovoljno - zaključio je Ivanović.

foto: Nemanja Nikolić

Na pomenu su, pored prijatelja i porodice, bili političari Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Boris Tadić, kao i narodni poslanici Đorđe Vukadinović i Slaviša Ristić.

foto: Nemanja Nikolić

Ksenija Božović Pozivamo sve međunarodne predstavnike na Kosovu da dođu na mesto ubistva Ksenija Božović, stranačka koleginica ubijenog Olivera Ivanovića, uputila je pismo predstavnicima međunarodnih zajednica Kosova. - Mi ćemo 16. januara na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović održati pomen, položićemo cveće i zapaliti sveće, kao što smo radili svakog meseca do godinu dana. Uputili smo pismo svim međunarodnim predstavnicima na Kosovu i svim ambasadama, u kojem ih pozivamo da se pojave na mestu ubistva, sa ciljem da se uputi apel institucijama Kosova jer za godinu dana nisu ništa uradili i ubica nije pronađen - kaže Božovićeva. Ona dodaje da od institucija očekuju da rade svoj posao u skladu sa zakonom. - Prvog dana nakon Oliverovog ubistva rekli smo da su odgovorni vlasti u Prištini i u Beogradu, kao i međunarodna zajednica, jer je Oliver od svih njih tražio zaštitu za sebe, članove svoje porodice i sve svoje saradnike, ali je, nažalost, nije dobio - rekla je Božovićeva.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track