Najnovije vesti

RASIM LJAJIĆ PRIJAVIO SAM SEBE: Otišao u Tužilaštvo i zatražio da se proveri Šešeljeva tvrdnja da je kralj heroina
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

ovo niko nije uradio

RASIM LJAJIĆ PRIJAVIO SAM SEBE: Otišao u Tužilaštvo i zatražio da se proveri Šešeljeva tvrdnja da je kralj heroina

Politika

BEOGRAD - Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela.

foto: Beta Milan Obradović

Ljajić je potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun, piše Blic.

"Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast", kazao je Ljajić.

Ljajić je, kako navodi list, pošto niko od nadležnih državanih organa nije reagovao na Šešeljeve tvrdnje, a ni lider radikala nije podneo prijavu, sam otišao u Tužilaštvo i zatražio da se svaka od Šešeljevih tvrdnji proveri.

List dodaje da je imao uvid u prijavu i da u njoj Ljajić navodi da ga je na sednici Skupštine, održanoj 30. oktobra, poslanik Vojislav Šešelj označio kao "glavnog vođu jednog od najjačih narko-kartela", kao i da "policija ima sva operativna saznanja", ali da "niko ništa ne preduzima".

foto: Marina Lopičić

Svoje optužbe je, kako Ljajić navodi, više puta ponovio javno, a sve je kulminiralo knjigom "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić", čiji je Šešelj autor.

"Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagađuju javni prostor", navodi se u prijavi.

Ljajić je naveo i da "očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažni optužbi osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...