LICEMERI: Veselinović uvredio Ivanovićevu udovicu, ali i dalje ostaje u Savezu za Srbiju
Foto: Fonet Nenad Djordjevic

Izvukao se Bez kazne za člana Đilasove koalicije

LICEMERI: Veselinović uvredio Ivanovićevu udovicu, ali i dalje ostaje u Savezu za Srbiju

Politika -

Zamazali oči Lider sindikata Sloga se posle skandaloznih izjava samoinicijativno povukao iz predsedništva SZS, ali je i dalje član Saveza

Nakon što je Željko Veselinović, član Saveza za Srbiju, pokazao zastrašujuće nevaspitanje kada je Mileni Ivanović, udovici Olivera Ivanovića, javno rekao da je "žena đavo", javnost je očekivala debelu sankciju za njega. Čak je i Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, naveo da ovog puta Veselinović ne može da se izvuče samo sa izvinjenjem. Uprkos jakim rečima, došla su "mlaka dela": Veselinović se samoinicijativno povukao iz predsedništva SZS, ali je sa sindikatom Sloga, na čijem je čelu, i dalje ostao član Saveza!

foto: Zorana Jevtić

Marketinški trik Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je na ovaj način napravljen samo marketinški trik kojim je Đilas želeo da napravi privid političke odgovornosti za javno izgovorenu reč. - To je nevešt pokušaj da se on zadrži u igri, a da se Savez za Srbiju prikaže kao politički odgovoran i moralan. Da sam na Đilasovom mestu, posle ovoga bih mu se zahvalio na saradnji - kaže Stanković.

foto: Zorana Jevtić

Prebacivanje odgovornosti Dragan Đilas izbegava da odgovori na pitanje zašto Veselinović nije adekvatno kažnjen. Umesto odgovora, on je izneo kritike na aktuelnu vlast, tvrdeći da je opozicija ugrožena zbog toga što ih predsednik Aleksandar Vučić naziva lopovima, ološima i izdajnicima. Ovakvo prebacivanje odgovornosti je potpuno pogrešno, jer se poredi prepucavanje političkih protivnika sa napadom jednog političara na udovicu, smatra analitičar Branko Radun. - Nedopustivo je takvo vređanje žene, udovice. A njihovo opravdanje, upoređivanje s drugim političarima i prebacivanje odgovornosti, krajnje je nekorektno. To nije ni prva ni poslednja uvredljiva izjava Veselinovića - kaže Radun. Analitičar Milan Nikolić navodi da ovaj potez ozbiljno narušava ugled Saveza za Srbiju. - Taj čovek ne kontroliše svoj jezik, više puta je pokazao nagon da vređa i tako samo nanosi štetu svojoj organizaciji, što i ubuduće može da se očekuje. Za Savez bi najbolje bilo da ga se oslobode - zaključuje Nikolić.

foto: Beta/Slobodan Miljević

Željko Veselinović Svestan sam greške, ali tražim ostavku Ane Brnabić Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga, potvrdio je za Kurir da nastavlja rad u Savezu. - Napuštanje predsedništva je bila moja lična odluka, svestan sam greške koju sam napravio. Očekujem da nešto napišete i o izjavama Aleksandra Vučića i Ane Brnabić o svima nama, pre svega o meni, i pretnjama koje dobijamo moja porodica i ja. Sindikat Sloga je podržao moju odluku i traži ostavku Ane Brnabić zbog nazivanja građana Srbije talibanima - rekao je Veselinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track