Najnovije vesti

DRECUN: Putin poslao poruku da Srbija ima silu zaštitnicu
Foto: Marina Lopičić, Printscreen RTS

predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

DRECUN: Putin poslao poruku da Srbija ima silu zaštitnicu

Politika

BEOGRAD - Poruka ruskog predsednika Vladimira Putina da će Rusija podržati dogovor između Beograda i Prištine ako on bude u skladu sa Rezolucijom 1244 je poruka mira, ocenio je danas predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

"Putinove poruke iako nemaju mnogo reči, one su veoma snažne. Poruke znače da Srbija sada ima silu zaštitnicu, jaku zemlju uz sebe, i da u narednom periodu neće biti sama u borbi da se na dugoročan, održiv i miran način reši kosovsko pitanje", rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, Putinova poseta predstavlja prekretnicu u mirnom rešavanju kosovskog problema.

Upitan da prokomentariše izjavu Ramuša Haradinaja da aktivno prisustvo Rusije destabilizuje Balkan, a da politika SAD i NATO znači mir na toj teritoriji, Drecun je kazao da su zapravo zemlje koje podržavaju jednostrane odluke Prištine te koje destibilizuju Balkan.

"Putin je poslao poruku mira, da će Rusija podržati dogovor između Beograda i Prištine i da se taj dogovor mora postići na miran način, dok Velika Britanija, koja staje na stranu Prištine, urušava mogućnost nastavka dijaloga", primetio je Drecun.

Upitan da prokomentariše građane koji su iz raznih delova KiM došli u Beograd da pozdrave predsednika Rusije, Drecun vidi kao zahvalnost našeg naroda na KiM zemlji i državniku koji želi da im pomogne i zaštiti njihove interese.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/RTS Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...