Palma: Džefri Najs je katastrofa pravosuđa
Foto: Dragan Kadić

Stav Lider JS o suđenju teroristima OVK u Hagu

Palma: Džefri Najs je katastrofa pravosuđa

Politika -

Ponašanje bivšeg tužioca Haškog tribunala, koji se u slučaju Slobodana Miloševića dokazao kao srbomrzac, sad zastupa Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta OVK za područje zloglasne Drenice. To je skandal

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da je poseta prvog čoveka Rusije Vladimira Putina od velikog značaja za Srbiju, pre svega što je predsednik Aleksandar Vučić dobio veoma važan orden za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

foto: Printscreen RTS

U budućnosti će država, kako je ocenio, najveću korist imati od ekonomske saradnje kroz veći izvoz u Rusiju.

- Nije dovoljno samo da izvozimo jabuke u Rusiju. Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić i još nekoliko ministara stvorili su uslove za ekonomsku saradnju i sada oni koji se bave privredom, treba da realizuju da se više izvozi u Rusiju nego do sada - kazao je Marković i dodao da ce Srbija u budućnosti najveću korist imati od Turskog toka, kroz naplatu tranzita gasa kroz našu zemlju.

Srbija, kako je istakao, treba da sarađuje i nikada ne uvede sankcije Rusiji: - Mi pre svega moramo da se zahvalimo Rusiji što je 2015. sprečila u SB UN izglasavanje Rezolucije koju je predložila Velika Britanija. Tada je Rusija stavila veto, a ko zna šta bi bilo da je usvojena britanska rezolicija koja bi nas proglasila genocidnim narodom, što mi nismo, jer nismo vodili osvajačke ratove, već odbrambene. On smatra da Srbija treba da traži i da Rusija ima svog predstavnika u pregovorima Beograda i Prištine, ako Amerikanci žele da budu posrednici u tom dijalogu.

foto: Nemanja Pančić

Marković je ukazao i na "katastrofalno i skandalozno" ponašanje pojedinih sudija i tužioca Haškog tribunala.

- Posebno bivšeg tužioca Haškog tribunala Džefrija Najsa, koji je bio tužilac u predmetu protiv Slobodana Miloševića, gde se dokazao kao srbomrzac i koji je učestvovao u uništavanju dokaza u vezi sa trgovinom ljudskim organima u slucaju "Žuta kuća", što je potvrdila i bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla Del Ponte. Najs je tada kao tužilac otvoreno zastupao albansku stranu, odnosno otvoreno je zastupao tetroriste. Kao takav, Najs danas brani Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta OVK za područje zloglasne Drenice. Neka se on bavi advokaturom, ali ne možeš da braniš teroriste koje je Dik Marti u svojoj knjizi označio kao zločince i gde je naveo i mesto i vreme i imena i prezimena. Najs je katastrofa i skandal za pravosuđe - izjavio je Marković gostujući na TV Pink Marković.

Srbiju su bombardovaliI 1999. zbog Račka, koji je, kako je ocenio, bio klasična obmana: - Albanci, kao i Najs i njihovi sponzori ne poštuju Rezoluciju 1244, ali Albanci ne poštuju ni dokumenta koja su sami potpisali kao što je SSP sa EU, CEFTA sporazum, kao ni Briselski sporazum gde su sa njima saučesnici autori tog sporazuma iz nekoliko država. I sada se postavlja pitanje šta vredi što mi otvaramo poglavlja sa EU, koja se odnose na ekonomiju i slično, kada se ne poštuju na delu naše teritorije. Kurir.rs/E.K./Foto:Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track