Najnovije vesti

PEH IVICE DAČIĆA NA RUČKU SA PUTINOM! Ministar je ustao da otpeva pesmu predsedniku, a onda se desio MALER: Pomislio sam, PA GDE BAŠ SAD?! (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

ko za maler!

PEH IVICE DAČIĆA NA RUČKU SA PUTINOM! Ministar je ustao da otpeva pesmu predsedniku, a onda se desio MALER: Pomislio sam, PA GDE BAŠ SAD?! (VIDEO)

Politika

Šef diplomatije Ivica Dačić doživeo je peh pred ruskom delegacijom - kad je "Kalinku" pevao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, pokvario mu se mikrofon. Na svečanom ručku koji je priređen u Palati Srbije u čast ruske delegacije, planirano je da Dačić otpeva dve pesme u čast gostiju - "Kalinku" i "Rjabinušku". U razgovoru za Kurir, ministar kaže da je došlo do nezgode i da mu nimalo nije bilo prijatno.

 


- Vučić me je zamolio da otpevam "Kalinku" i bila mi je čast. Međutim, mikrofon nije bio dobar. Nije mi bilo prijatno kada se pokvario, pomislio sam: "Pa gde baš sad"... Brzo su mi doneli drugi, pa sam ga zamenio - navodi Dačić. Na pitanje da li je nešto poklonio kolegi Sergeju Lavrovu, šefu ruske diplomatije, Dačić navodi:


- Lavrovu sam poklonio šajkaču i čuturu s rakijom o dunje. Putinu nisam ništa poklonio, jer nisam ja bio domaćin - kaže on. Šef diplomatije nije bio domaćin ruskoj delegaciji, ali je jedini političar s kojim se predsednik Rusije prisno pozdravio po sletanju na beogradski aerodrom - zagrlio ga je i poljubio u obraz. To ne treba da čudi, kaže Dačić, jer ga s prvim čovekom Rusije, kao i sa još nekoliko njegovih saradnika veže duboko prijateljstvo, te se uvek tako pozdravljaju.

 

 

Kurir.rs/ Silvija Slamnig, Katarina Blagović

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...