BIVŠI KOMANDANT OVK NA SASLUŠANJU! Advokat Mehmetija: Dobio poziv, nije jasno da li mora u Hag!
Foto: Youtube Printscreen

pravda za žrtve ovk!

BIVŠI KOMANDANT OVK NA SASLUŠANJU! Advokat Mehmetija: Dobio poziv, nije jasno da li mora u Hag!

Politika -

O okolnostima zločina koje su tokom poslednjih sukoba na Kosovu i Metohiji počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova danas će najverovatnije u Prištini biti saslušan bivši komandant Nazif Mehmeti.

Njegov branilac Tahir Recaj izjavio je za Zeri onlajn da je njegov branjenik dobio poziv za saslušanje, ali da u pozivu nije naznačeno da dođe u Hagu, pa otuda zakjučak da će Mehmeti biti saslušan u Kancelariji Specijalizovanog tužilaštva u Prištini.

"Ne znamo tačno mesto ili tačno vreme saslušanja, ali čekamo da nam jave. Mislim da ćemo biti intervjuisani u Prištini, ali još uvek nemamo nikakvu potvrdu od tužioca", rekao je juče Recaj za Zeri.

Recaj je ranije izjavio da ne zna u kom svojstvu je pozvan njen klijent, kao svedok ili kao osumnjičeni.

"Još nismo informisani o tome u kom svojstvu je Mehmeti pozvan, ali verujem da bi i to trebalo da nam kažu pre saslušanja", rekao je advokat.

Mehmeti je još pre nekoliko meseci dobio poziv za saslušanje koje bi trebalo da bude obavljeno danas, sutra i u četvrtak.

Inače, u Hagu su, početkom januara, saslušana samo dvojica pripadnika tzv. OVK, bivši komandanti, Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track