ANTIĆ: Nedopustiv je nivo primitivizma u govorima opozicije
Foto: Beta MIloš MIškov

reagovanje

ANTIĆ: Nedopustiv je nivo primitivizma u govorima opozicije

Politika -

Nedopustiv je nivo primitivizma u javnom govoru koji dolazi od opozicije, kaže funkcioner SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Upozorava da je tanka linija između verbalnog vređanja i fizičkog nasilja, te da je zato potrebno da čitava javnost osudi uvrede na račun žena u javnom životu koje su izneli Sergej Trifunović i predstavnici opozicije.

"Ovo nisu izlovane stvari, ovo je deo jednog ambijenta koji je očigledno deo političke polarizacije koja je potrebna Djilasu, Jeremiću, Obradoviću i protestima iza kojih se oni samo kriju", rekao je Antić.

Poslednje uvrede Trifunović je uputio novinarki Srpskog telegrafa, a Antić podseća da su na meti uvreda predstavnika opozicije bile i premijerka Ana Brnabić, supruga pokojnog Olivera Ivanovića, novinarke, predstavnica REM Olivera Zekić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, državna sekretarka MUP...

Takvo nedopustivo ponašanje je, kaže, deo ukupnog scenarija polarizacije od strane opozicionih stanaka, pre svega onih okupljenih u Savezu za Srbiju za koje kaže da je jasno da stoje iza protesta.

Te stranke opozicije, dodaje, imaju problem sa nedostatkom politike i kvalitetnih tema i relativno niskim rejtingom koji im ne obezbeđuje bilo kakav prostor za optimizam u nekim izbornim aktivnostima.

Kako je rekao, Savez za Srbiju se krije iza glumaca i nestranačkih ličnosti svestan činjenice da kada bi se deklarisao kao organizator protesta, onda bi protesti izgubili na značaju jer je rejting tih stranaka nizak.

"Oni protestuju, pominju bojkot izbora, ulaze u jednu spiralu za sada verbalnog nasilja, pre svega agresije isključivo prema ženama, ako izuzmemo uvrede koje je Djilas uputio mladim ljudima koji su takođe učestvovali u protestima", rekao je Antić.

Nedostatak politike i želje za izborima govori mu da opozicija očigledno beži od izbora i pravi tenziju da bi opravdala svoju političku slabost.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track