Najnovije vesti

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Ne okrećemo leđa Vučiću! Zašto bismo menjali nešto što je dobro! Sarađivaćemo još mnogo godina!
Foto: Dragana Udovičić

JedinstvenA SrbijA

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Ne okrećemo leđa Vučiću! Zašto bismo menjali nešto što je dobro! Sarađivaćemo još mnogo godina!

Politika

Ukoliko bismo sad išli na birališta, a ne vidim zašto kad postoji ogromna skupštinska većina, izgubili bismo minimum šest meseci za kampanju i formiranje vlade i opalo bi interesovanje investitora. To bi zakočilo i rešavanje problema KiM. Ne odlučujem o vanrednim izborima, kao ni o tome ko će sedeti u vladi, ali broj ministara za koje mislim da bi trebalo da odu iz Nemanjine popeo se sa dva na tri.

Ovo poručuje Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine grada Jagodine. On ne želi da otkriva imena ministara čijim radom nije zadovoljan i poručuje da je spreman za izbore, na kojima očekuje da SPS i JS osvoje više od 15 odsto glasova.

Znači li to da je vaša koalicija sa Ivicom Dačićem "zacementirana"?

- Da, i to betonom "tip 500". Ako se izbori i raspišu, savez SPS-JS ima sa čim da izađe pred građane, reko je Palma za Novosti.

Vučić je rekao da neki iz njegove partije, ali i pojedini koalicioni partneri, već prave dilove sa opozicijom.

- Dačić i ja se nismo prepoznali u toj izjavi. Zašto bismo menjali nešto što je dobro. Mislim da će ta koalicija sarađivati još mnogo godina.

Mogu li protesti, u kojima učestvuje i deo opozicije, da ugroze vladajuću većinu?

- Njihovi zahtevi su smešni i ne mogu da ugroze ni stabilnost države, ni ekonomski napredak, ni sve bolju međunarodnu poziciju Srbije. Razumeo bih da se bune jer hoće više radnih mesta, ali njihov jedini zahtev je ostavka Vučića, koji je dobio skoro 60 odsto na izborima za predsednika Srbije. Da ne govorim o tome da je 90 odsto tih opozicionara već bilo na vlasti, građani ih odlično poznaju i sigurno neće glasati za povratak na staro.

Kako biste reagovali kada bi počeli protesti i u Jagodini?

- Ne mogu svi da vas vole, ni da vas poštuju, ali ogromna većina ceni ono što radim. Spreman sam i da razgovaram o tome čime su nezadovoljni oni koji bi šetali u Jagodini.

 Da li bi za vas bio prihvatljiv dogovor sa Prištinom o razgraničenju?

- Rekao sam da sam za kompromis u kojem Srbija neće imati štete. Ne mogu Albanci sve da dobiju a mi ništa. U ovom trenutku status kvo ne odgovara nikom.

Treba li Srbija da napravi zaokret i odustane od članstva u EU?

- Ne treba da odustanemo od evropskog puta, iako mnogi u EU nemaju jasnu sliku ni o našoj zemlji, ni o suštini problema sa Prištinom. Bez obzira na to što se oko nekih stvari ne slažemo sa EU, život ne sme da stane, niti da se naša saradnja zaustavi.

Da li ste imali prilike da se skoro sretnete sa premijerkom Brnabić, protiv čijeg izbora ste otvoreno bili?

- Nisam, putevi nam se nisu ukrštali. JS i ja smo samo rekli da mi nikada nećemo glasati u parlamentu za legalizaciju homoseksualnih brakova, za usvajanje dece i paradu srama.

Večernje novosti 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...