SPS PROTIV VANREDNIH IZBORA Jovanović: Ali bićemo spremni ako budu raspisani
Foto: Marina Lopičić

izbori u srbiji

SPS PROTIV VANREDNIH IZBORA Jovanović: Ali bićemo spremni ako budu raspisani

Politika -

Zamenik šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Nedjo Jovanović ponovio je danas stav socijalista da izbori treba da budu redovni, ali je istakao da će ukoliko budu raspisani vanredni učestvovati u tom procesu i program stranke predstaviti na najbolji mogući način.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su socijalisti za redovne izbore kako bi vlada u punom mandatu mogla da pokaže, a potom i ostvari programe i ciljeve i radi isključivo u interesu gradjana.

Jovanović je na konferenciji kritikovao deo opozicije koji u ponedeljak nije bio na posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj se obraćao predsednik Slovenije Borut Pahor i naveo da su na taj način pokazali koliko ih uopšte interesuje odnos Srbije i Slovenije i postizanje mira i stabilnost u čitavom regionu i ekonomskom razvoju, na kome država radi.

"Opozicione poslanike to ne interesuje, kao što ih ne inetresuje ni kako ćemo rešiti vitalna pitanja bitna za gradjane posebno za nas narod na Kosovu. Bitni su im samo lični i usko grupni interesi", rekao je Jovanović. ; On je naveo da opozcija nema smelosti ; ni hrabrosti da izadje pred gradjane i jasno i nedvosmisleno iskaže svoju politiku i ponudi ciljeve i programe nego se kriju iza gradjana na protestima, kvalifikujući ih kao gradjanske iako ih jedan deo opozicije inicirao.

"To dovoljno govori o njihovom političkom potencijalu i kredibilitetu i snazi u biračkom telu Srbije. Na izborima će gradjani reći ko će biti njihova legitimna vlast", naglasio je Jovanović.

On je kazao da su nedopustive uvredljive poruke i vulgarnosti i napada na one koji misle drugačije od opozicije. Jovanović je od nadležnih organa zatražio da reaguju na pretnje, a posebno se osvrćući na paljenje automobila poslanika Jedinstvene Srbije Vojislavu Vujiću i na polupan automobil poslaniku SNS Srboljubu Filipoviću.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja