DA SU IZBORI SAD U NEDELJU, SRBIJA BI OVAKO GLASALA: Cenzus bi prešle samo 3 liste, evo i koje
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUS

DA SU IZBORI SAD U NEDELJU, SRBIJA BI OVAKO GLASALA: Cenzus bi prešle samo 3 liste, evo i koje

Politika -

BEOGRAD - Kada bi se vanredni parlamentarni izbori održali u nedelju, Srpska napredna stranka osvojila bi 55 odsto glasova, a samo još dve liste prešle bi cenzus, pokazuje najnovije istraživanje agencije "Faktor plus".

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

U odnosu na istraživanje koje je ista agencija radila pre mesec dana, rejtinzi se nisu znatnije menjali - naprednjaci i dalje imaju natpolovičnu većinu, Savez za Srbiju ima 13,6 odsto, socijalisti 10, dok su svi ostali daleko ispod granice cenzusa od pet odsto. Istraživanje je pokazalo da bi radikali osvojili 4,2 odsto, PUPS 3,4 odsto, SPAS Aleksandra Šapića 2,9 odsto, PSG 2,5 odsto, DS S 2,3 odsto glasova...

Istraživanje je pokazalo i da je, na pitanje "da li ste za bojkot izbora koji predlažu pojedine opozicione grupacije", samo 17,6 odsto ispitanika potvrdno odgovorilo, dok je 7,3 odsto "za" ukoliko sve opozicione stranke budu učestvovale u bojkotu. S druge strane, nešto više od 70 odsto nije za bojkot.

Na pitanje da li ste za bojkot rada parlamenta, 69 odsto je odgovorilo negativno, 18,8 odsto je "za", a "za, ukoliko sve stranke opozicije učestvuju" je 5,2 odsto, dodaje list.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track