MOLITVENI DORUČAK U VAŠINGTONU: Marinković se sastao sa američkim kongresmenima
Foto: Promo

bilateralni sastanci

MOLITVENI DORUČAK U VAŠINGTONU: Marinković se sastao sa američkim kongresmenima

Politika -

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković, koji je prisustvovao molitvenom doručku u Vašingtonu, sreo se sa vise američih kongresmena i senatora.

Bilateralne sastanke je održao sa senatorima iz Oklahome Dzim Inhofom i Majkl Roundsom, kongresmenima Aderholtom, Pitindzerom, Mulinarom i kopredsedavajućima srpskog kokusa Kliverom i Stajversom, saopšteno je iz parlamenta.

Sagovornici iz SAD su pružili punu podršku evropskom putu Srbije ali i izrazili zabrinutost za regionalnu bezbednost i ponašanje Prištine koja je uvela takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, ocenjujući to kao nedopustivo i poručivši da Priština i Albanci nemaju carte blanće u odnosima za SAD kada je u pitanju njihova podrška, navedeno je u saopštenju.

foto: Promo

Ocenjeno je, kako se navodi, da SAD poštuju konstruktivan pristup Srbije u rešavanju regionalnih problema i posebno naglašavaju liderstvo predsednika Aleksandra Vučića koji je stabilizovao zemlju, ojačao ekonomiju i povratio joj poštovanje u međunarodnoj areni.

Marinković je pozvao kolege iz Senata i Kongresa da pozovu američke investitore da ulažu u Srbiju koja je jedna od najboljih biznis destinacija u Evropi i ocenio da je možda sada najbolji tajming za približavanje i jačanje odnosa dve zemlje kroz strateško partnerstvo i savezništvo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track