Najnovije vesti

LJAJIĆ: Sada postoje jači razlozi za vanredne izbore nego u ranijim slučajevima
Foto: Beta Milan Obradović

nema saznanja da li će ih biti

LJAJIĆ: Sada postoje jači razlozi za vanredne izbore nego u ranijim slučajevima

Politika

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je da sada postoje i jači razlozi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbori nego u prethodna dva puta kada su oni bili raspisivani.

"Prvo zbog Kosova, jer je važno da u nastavku pregovora uđete sa punim političkim legitimitetom i kapacitetom", izjavio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, logično je da se o teškim pitanjima pregovara na početku, a ne na kraju mandata.

"Treće, ako već imate proteste na kojima se dovodi u pitanje legitimitet vlasti, onda nema boljeg načina da se to proveri na izborima", rekao je Ljajić, koji je naveo i da nema nikakva relevantna saznanja da li će na proleće biti održani vanredni izbori.

On je rekao i da će ako dodje do raspisivanja izbora, partija koju vodi prvo razgovarati o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Upitan o građanskim protestima, Ljajić je rekao kako od početka smatra da je najbolji odgovor na njih da se ne komentarišu sve dok su oni mirni i bez incidenata, a "naročito da ne licitiramo javno sa brojem protestanata".

"Drugi rečima, onako kako se (Aleksandar) Vučić ponašao prema protestima nakon predsedničkih izbora. I videli smo kako su se završili", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, to nije ignorisanje protesta, već racionalno

sagledavanje i tog iskazanog nezadovoljstva, ali i njihovog dometa.

"Ovaj protest je tolliko heterogen i po sastavu učesnika, i po ideološkom profilu, i političkim porukama da jedino na našim greškama mogu da se održe", rekao je Ljajić.

(Kurir.rs/Beta, Alo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...